11 / 05 / 2024

Doğalgaz arzı 2014

Doğalgaz arzı 2014

Enerji Bakanı Taner Yıldız, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. Kışın yaklaşması ile doğalgaz arzında sıkıntı oluşup oluşmayacağı sorusu üzerine Yıldız "Doğalgaz'daki arzla alakalı herhangi bir sıkıntı yok" dedi

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!

Rusya doğalgaz arzını önümüzdeki aylarda azaltırsa, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinde önemli bir kıtlıkla karşı karşıya kalınabilir

Başkent Doğalgaz organik büyüyecek!

2007'de kurulan Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO, beş milyon nüfusa sahip Ankara'da iki milyona yakın aboneye Türkiye'nin ise yaklaşık yüzde 7'sine hizmet sağlıyor. Dört yıl içinde 300 milyon TL yatırım harcaması yapan şirketin gündeminde halka arz süreci var.

Türk Akımı hattından ilk doğalgaz tedariği Aralık 2016'da başlayacak!

Rusya ile Türkiye, “Türk Akımı” hattından doğalgaz arzının Aralık 2016’da başlaması için anlaştı. Türkiye’nin Rus gazında indirim talebi üzerine yapılan görüşmeler ise sonuçlandırılamadı.

BOTAŞ, Elbistan ve Afşin'de doğalgaz hattı kamulaştırmalarına başladı!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Elbistan ve Afşin ilçesinde doğalgaz arzını sağlayacak boru hattının geçeceği güzergahlarda kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir?

İstanbul'da konumu ve ulaşım durumu itibariyle diğer ilçelerden farklılık arz eden Adalar ve Şile ilçelerinde ön ödemeli sayaç kullanılıyor. Peki, doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir? Ön ödemeli sayaç nasıl kullanılır?

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, Türkiye 2015'te 50,8 milyar metreküp doğalgaz tüketecek. Bakanlık ve BOTAŞ, doğalgaz arzında sıkıntı yaşanmaması için 52,2 milyar metreküp doğalgaz ithal etmeyi hedefliyor.

2014 yılında 48 milyar metreküp doğalgaz tüketildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin bu yılki doğalgaz tüketiminin 48 milyar metreküpe çıktığını belirterek, “2015 yılında yaklaşık 51 milyar metreküp tüketim bekliyoruz.

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 26 Aralık 2014 tarihinde 29217 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğal gaz piyasası lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kırklareli'de SEDKO Doğalgaz Boru Hattı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Kırklareligaz Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş tarafından, SEDKO Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi için 25 Aralık 2014 günü saat 11:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri 2014!

Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri Ocak- Haziran 2014 verileri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 22 Ekim 2014 tarihinde açıklandı. Verilere göre, konutlarda 1 kWh elektrik için ilk altı ayda ortalama 35,4 kuruş ödendi..

Avrupa'nın 2014'te doğalgaz talebi yüzde 9 azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı...

Taner Yıldız: Doğalgaz fiyatında indirim talep ettik!

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından "Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" paneli düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatında indirim talebini Rusya tarafına ilettiklerini belirtti.

Avrupa'nın doğalgaz talebi yüzde 9 azaldı!

Avrupa Birliğinin (AB) 2014 doğalgaz talebi geçen yıla oranla yüzde 9 az olacak. AB doğalgaz ithalatının bu yılın ilk 6 ayındaki oranı da geçen yıla kıyasla yüzde 18 azaldı...

Doğalgaz arzı 2014 Haberi

Doğalgaz arzı 2014


Enerji Bakanı Taner Yıldız, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. Kışın yaklaşması ile doğalgaz arzında sıkıntı oluşup oluşmayacağı sorusu üzerine Yıldız "Doğalgaz'daki arzla alakalı herhangi bir sıkıntı yok. Ancak Aralık ve ocak aylarında olmak üzere talep arzdan daha fazla hale gelebiliyor. Kışın kullanılan doğalgaz, yazın kullanılanın 22 katı. Aralık ve ocak ayında mayıs ve haziran ayında davrandığımız gibi davranamayız.Tabi bir takım tedbirler alıyoruz." dedi.


Öte Yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye IŞİD'den herhangi bir petrol almamıştır. Türkiye'nin 13 ayrı ülkeden bir hukuk devleti olarak aldığı petrol var. Bunun içerisinde Rusya, İran, Irak, Suudi Arabistan var, farklı ülkeler var. Türkiye'nin IŞİD gibi bir muhatabı yok"...