01 / 05 / 2024

Doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir?

Doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir?

İstanbul'da konumu ve ulaşım durumu itibariyle diğer ilçelerden farklılık arz eden Adalar ve Şile ilçelerinde ön ödemeli sayaç kullanılıyor. Peki, doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir? Ön ödemeli sayaç nasıl kullanılır?



Doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir?

Ön ödemeli sayaç, abonenin bedelini daha önceden ödediği miktarda doğalgaz kullanımına imkan veren, Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği'ne tâbi ve dağıtım şirketinin sistemine uyum sağlayan sayaç olarak tanımlanıyor.


Ön Ödemeli Sayaç, dağıtım şirketinin, ön ödemeli sayaç sisteminin kurulmasını ve kullanımını uygun görmesi halinde veriliyor.

 

İstanbul'da Konumu ve ulaşım durumu itibariyle diğer ilçelerden farklılık arz eden Adalar ve Şile ilçelerinde ön ödemeli sayaç kullanımı uygun görülmüştür.


Ön Ödemeli Sayaçta ve/veya kartta problem olması durumunda nereye başvurulur?

İGDAŞ Çağrı Merkezinin 444 36 36 nolu telefonunu veya 187 Acil Doğalgaz Hattımızı arayabilirsiniz.


Adalar ilçesindeki aboneler, ön ödemeli sayacını doğalgaz kullanım sözleşmesi işleminden sonra İGDAŞ Küçükyalı Hizmet Binasında bulunan Sayaç Dağıtım Merkezinden alabilir.


Şile ilçesindeki aboneler, ön ödemeli sayacını doğalgaz kullanım sözleşmesi işleminden sonra İGDAŞ Anadolu Bölge Müdürlüğü Hizmet Binamızda bulunan Sayaç Dağıtım Merkezi'nden alabilir.


Ön Ödemeli Sayaçta Güvence Bedeli Ödenecek mi?

Mekanik sayaç kullanan abonelerden abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında bir defaya mahsus olmak üzere, dağıtım şirketlerince alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla güvence bedeli alınmakta ancak ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden ise güvence bedeli alınmamaktadır.


Kontör yüklemesini nerelerden ve nasıl yapabilirim?

Ön Ödemeli sayacınıza ait kartla birlikte, İGDAŞ Büyükada, Heybeliada, Burgaz ada, Kınalı ada veya Şile Hizmet Birimlerimizde kontör yüklemesi yapabilirsiniz.



Doğalgaz güvence bedeli 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön