02 / 05 / 2024

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!

Rusya doğalgaz arzını önümüzdeki aylarda azaltırsa, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinde önemli bir kıtlıkla karşı karşıya kalınabilir



Alman gazetesi Zeit'in tarafından yayınlanan habere göre, Rusya doğalgaz arzını önümüzdeki aylarda azaltırsa, Almanya tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinde önemli bir kıtlıkla karşı karşıya kalabilir.

Bavyera Kağıt Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Schaller, gaz kıtlığı sebebiyle düşük kapasitede üretim yapmak zorunda kalınırsa , faaliyet gösteren kağıt fabrikaları karsız hale gelebileceğini ifade etti.

Schaller, kağıt üretmenin oldukça fazla su, elektrik ve gaz gerektirdiğini söyleyerek, teknolojinin denenip test edildiğini ve hızlı bir şekilde değiştirilemediğini de cümlelerine ekledi.

"Şirketimdeki birçok çalışan zaten oldukça endişeli. Onları suçlayamayız. Çünkü ancak yüzde 50 ya da 60 üretebilirsek operasyon bizim için bir işe yaramaz. Şayet ürüst olmak gerekirse ben de endişeleniyorum" dedi.

Avrupa Birliği, son dönemlerde Rusya'dan gelen doğal gaz tedarikinde bir azalma gördü ve bu da olası endüstriyel kapatmalara dair çok fazla uyarıya yol açtı.

Nord Stream 1 boru hattı, Portovaya kompresör istasyonundaki türbinlerle ilgili teknik sorunlar nedeniyle şu anda yüzdfe 20 kapasitede çalışıyor.

Gazprom, Ukrayna üzerinden başka bir transit güzergahını tam kapasite kullanamıyor çünkü Rus enerji devine göre, Ukrayna'nın gaz taşıma ağı transit başvurularını reddediyor.

HEDEF ALMAN EKONOMİSİ

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön