01 / 05 / 2024

doğalgaz ödeme

doğalgaz ödeme

Elektrik abonelerinin aksine doğalgaz aboneleri borcuna sadık. Gaz aboneleri fatura kesim tarihini takip eden 25 günde borcunu kapatıyor. GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, 10 milyon abonenin yüzde 70’inin zamanında ödeme yaptığını belirtti...

Doğalgaz ücretini ödeyenler dikkat! Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mayıs ayında doğalgazın ücretsiz olacağını duyurmuştu. Bu kapsamda faturası "0 TL" yerine başka tutarda ödeme yapanların parası iade edilecek. İşte detaylar...

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

Doğalgaz faturası yüksek gelenler! Bu rakamdan fazla geliyorsa 300 TL iade!

Doğalgaz faturasının fazla gelmesinden bıkanlar ve ödemekte zorlananlar için bir fırsat bulunuyor. Eğer sizin de doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa ve ödeme güçlüğü yaşıyorsanız 300 liranız geri iade edilebilir. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Müjde devlet 2500 TL verecek! e-Devlet'ten Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları neler? 

Devlet, artan doğalgaz fiyatlarından sonra faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara 900 ile 2500 TL arasında ödeme yapacağını duyurdu. Peki doğalgaz desteği nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Doğalgaz ve elektrik faturası ödeyenler dikkat! Bu ayın sonuna kadar başvurun!

Sonbahar ilerledikçe ve kış ayları yaklaşırken banka elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeyenlere duyuru yaptı. Axess kart kullanıcılarına göre Akbank, otomatik fatura ödeme kampanyasını duyurdu. Hemen başvurun.

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl, nereye yapılır?

Doğalgaz fiyatlarına gelen zamlardan sonra ödeme yapmakta zorluk çeken vatandaşlara devlet tarafından destek verilecek.

İGDAŞ doğalgaz faturalarına taksit imkanı!

İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), gecikmiş doğal gaz fatura borçları için taksitli ödeme kampanyası başlattı.

Doğalgaz faturasında tesisat no nerede yazar?

Faturanın ödenmesi için illa yeni gelen faturayla yetkili veznelere gitmek zorunlu olmuyor. Eski bir fatura veya tesisat numarası ile birlikte ödeme yapılabiliyor. Peki, doğalgaz faturasında tesisat no nerede yazar?

Doğalgaz faturası taksitle ödenir mi?

Doğalgaz faturaları İGDAŞ veznelerine ve yetkili fatura ödeme merkezlerinden yatırılabiliyor. Faturanın son ödeme tarihine kadar ödenmiş olması gerekiyor. Peki, doğalgaz faturası taksitle ödenir mi? Fatura nasıl taksitlendirilir?

Doğalgaz faturası gelmedi ne yapmalıyım?

Doğalgaz faturaları, İGDAŞ tarafından duyurulan ödeme noktalarından ödeniyor. Peki, doğalgaz faturanızın gelmediğini düşünelim. "Doğalgaz faturası gelmedi ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Doğalgaz sabit ödeme sistemi için gerekli belgeler!

Doğalgaz sabit ödeme sistemi ile İGDAŞ, ısınma faturasını uzun bir döneme yayarak daha küçük parçalar halinde ödenmesini sağlıyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine nasıl geçilir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi için gerekli belgeler nelerdir?

Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz aboneleri Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

İlçelere doğalgaz götürülmesinde başvuru süresi uzatıldı!

Doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda, mevcut dağıtım bölgelerinin lisans kapsamı dışında kalan ve ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla isteklilere verilen abone bedelini ödeme süresi Kasım 2015'e kadar uzatıldı.

doğalgaz ödeme Haberi

doğalgaz ödeme

Elektrik dağıtım şirketleri her ay 33 milyon abonenin 15 milyonuna ihbarname gönderirken, doğalgaz aboneleri ödemelerini düzenli yapıyor. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, 10 milyon abonenin yüzde 70’inin zamanında ödeme yaptığını belirterek, yüzde 22’sinin de gecikmeli olarak faturasını ödediğini kaydetti. Yüzde 7’lik abonenin ihbarnameyi gördükten sonra gazı kesilmeden önce ödemesini yaptığını kaydeden Arslan “Doğalgaz abonelerinin fatura kesim tarihini takip eden 25 gün içinde yüzde 99 gibi büyük bir bölümünün ödeme yaptığı söylenebilir” dedi. STAR’a açıklamalarda bulunan Arslan, doğalgaz dağıtım sektöründe, elektrik dağıtım sektöründeki gibi işin niteliğinden, tekniğinden kaynaklı büyük bir teknik kayıp bulunmadığını ifade etti.


Gazda kayıp elektrik gibi değil


Doğalgazda en büyük kayıpların ölçüm sistemlerinde zamana bağlı olarak oluşan ve faturalanamayan kayıp olduğuna dikkati çeken Arslan, 10...