12 / 05 / 2024

doğalgaz ötvsi kaldırma talebi

doğalgaz ötvsi kaldırma talebi

Meclis toplantısında söz alan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Anadolu illerinde doğal gaz başta olmak üzere ısınma amaçlı kullanılan kömürün ÖTV'sinin kaldırılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2023?

Doğal gaz yardımının ne zaman yatacağına dair pek çok araştırma yapılmaktadır. Vatandaşlar, “Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Doğalgaza yüzde 103 zam! Geçen yıl 1.000 TL olan doğalgaz faturası bu yıl kaç lira olacak? Hemen bakın!

Karşılaştırma sitesi encazipcom doğalgaz fiyatlarındaki yükselişi masaya yatırdı. Yaz ve bahar aylarında doğal gaza gelen zamlar, havaların soğuması ve kombilerin yakılmasıyla beraber faturalara yansıyacak. Peki kış aylarında doğalgaz faturası ne kadar artacak? İşte ayrıntılar...

Milyonların beklediği haber! Doğalgaz yardımı başvurusu başladı mı?

Milyonlarca vatandaş, soğuk kış günlerinde devlet tarafından sağlanan doğalgaz yardımı hakkında araştırma yapıyor. Doğalgaz yardımı başvuru ekranı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma!

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

3 ilde doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Rize, Trabzon ve Kastamonu illerinde inşa edilecek doğalgaz boru hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı alındı..

Reşadiye doğalgaz projesi için yer teslimi yapıldı!

Tokat Reşadiye'ye yapılacak olan doğalgaz projesinde arazi-etüt harita ve kamulaştırma mühendislik işi için ihaleyi alan şirkete yer teslimi yapıldı.

Sakarya doğalgaz dağıtım sistemi yapımı için acele kamulaştırma!

Sakarya ilinde tesis edilecek doğalgaz dağıtım sisteminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Zonguldak Kozlu'da doğalgaz çalışmalarının yüzde 60'ı tamam!

Kozlu’da altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgeler hızla asfaltlanarak çevre düzenlemeleri, kaldırım ve ışıklandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Doğalgaz çalışmalarının ise yüzde 60’a yakın bölümünün tamamlandı.

Doğalgaz bağlantısı için acele kamulaştırma!

Bursagaz İznik Şehir RMA Doğalgaz Bağlantı Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu Kararı'na göre açıklama yapıldı.

BOTAŞ, Elbistan ve Afşin'de doğalgaz hattı kamulaştırmalarına başladı!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Elbistan ve Afşin ilçesinde doğalgaz arzını sağlayacak boru hattının geçeceği güzergahlarda kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bunun için abonelik şirketlerine gerekli belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Türkiye'ye ucuz doğalgaz müjdesi!

Rusya'dan Türkiye'ye yeni doğalgaz boru hattı projesi hakkında değerlendirmede bulunan GAZPROM Kontrat Yapılandırması ve Fiyatlandırma Direktörü Sergei Komlev, "Bence bu çok gerçekleştirilebilir bir proje" dedi

doğalgaz ötvsi kaldırma talebi Haberi

doğalgaz ötvsi kaldırma talebi



MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, TBMM toplantısında, KDV ve ÖTV indirimlerine değindi. Mobilya, beyaz eşya ve konutta yapılan KDV ve ÖTV indirimlerinin vatandaşı rahatlattığını ifade eden Aydın, özellikle Anadolu illerinde doğal gaz başta olmak üzere ısınma amaçlı kullanılan kömürün ÖTV'sinin kaldırılmasını talep etti.


Aydın, mecliste "Bakanlar Kurulunun mobilya, beyaz eşya ve konut edinme gibi bazı sektör ve kalemlerde KDV ve ÖTV oranlarında indirime gitmesi veya sıfırlaması vatandaşlarımızı kısmen rahatlatmıştır. Milletvekili olmaktan büyük onur duyduğum Erzurum başta olmak üzere, Doğu Anadolu illerimizde doğrudan ithal edilen ve yoğunluklu tüketilen doğal gaz başta olmak üzere, ısınmada kullanılan tüketim maddelerinde de benzer uygulamaya gidilmesi bölge insanının en büyük beklentisidir. Çünkü Doğu Anadolu'da yaşayan, toplumun her kesimindeki vatandaşlarımız zaten coğrafi ve iklim şartlarından dolayı...