27 / 04 / 2024

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?



Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye de hala indirim yok! 
Avrupa'da doğalgaz fiyatları gerilemesine rağmen Türkiye'de herhangi bir indirim söz konusu değil. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte Avrupa'da megavatsaati (MWh) 335 Euro'ya kadar çıkan doğalgaz fiyatı, yüzde 90 gerileyerek 39.8 Euro'ya kadar düşüş gösterdi. Ancak, Avrupa'da fiyatlar arttı diye zam yapılan doğalgazda, fiyatlar hızla gerilemesine rağmen herhangi bir indirim uygulanmadı. 

VATANDAŞ BAKANDAN GELECEK MÜJDELİ HABERİ BEKLİYOR

Posta'nın haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 30 Ocak'ta yaptığı açıklamada, mart ayında doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirim olabileceğini dile getirmişti. 
Fatih Dönmez yaptığı açıklamada , “Dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız. Fiyatlardaki düşüş seyrederse elektrik ve doğal gaza mart ayı içinde bir indirim olabilir” ifadelerini kullanmıştı. Aynı zamanda Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz sonrasında da hükümet yetkilileri daha ucuza doğalgaz tüketileceği yönünde açıklamalar yapmışlardı.Dönmez de sondaj çalışmalarının arttığını belirterek, “İnşallah bu müjdelerin devamı geldikçe ve dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız” ifadelerine yer vermişti. Ancak ne uluslararası fiyatlardaki düşüş ne de keşfedilen kaynaklar doğalgazda gerileme meydana getirmedi.Doğalgaz fiyatları sabit kaldı.

Peki Ekonomist Dr. Oğuz Demir'in bu konu hakkındaki görüşleri ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön