28 / 04 / 2024

Doğalgaz ve kömürün ÖTV'sinin kaldırılması talebi mecliste!

Doğalgaz ve kömürün ÖTV'sinin kaldırılması talebi mecliste!

Meclis toplantısında söz alan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Anadolu illerinde doğal gaz başta olmak üzere ısınma amaçlı kullanılan kömürün ÖTV'sinin kaldırılması talebini meclis gündemine taşıdı..



Doğalgaz ve kömürün ÖTV sinin kaldırılması talebi mecliste!


MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, TBMM toplantısında, KDV ve ÖTV indirimlerine değindi. Mobilya, beyaz eşya ve konutta yapılan KDV ve ÖTV indirimlerinin vatandaşı rahatlattığını ifade eden Aydın, özellikle Anadolu illerinde doğal gaz başta olmak üzere ısınma amaçlı kullanılan kömürün ÖTV'sinin kaldırılmasını talep etti.


Aydın, mecliste "Bakanlar Kurulunun mobilya, beyaz eşya ve konut edinme gibi bazı sektör ve kalemlerde KDV ve ÖTV oranlarında indirime gitmesi veya sıfırlaması vatandaşlarımızı kısmen rahatlatmıştır. Milletvekili olmaktan büyük onur duyduğum Erzurum başta olmak üzere, Doğu Anadolu illerimizde doğrudan ithal edilen ve yoğunluklu tüketilen doğal gaz başta olmak üzere, ısınmada kullanılan tüketim maddelerinde de benzer uygulamaya gidilmesi bölge insanının en büyük beklentisidir. Çünkü Doğu Anadolu'da yaşayan, toplumun her kesimindeki vatandaşlarımız zaten coğrafi ve iklim şartlarından dolayı fazladan maddi ve manevi bir bedel ödemektedirler. Buna bir de sekiz ay gibi uzun bir süre doğal bir ihtiyaç olan ısınma amaçlı kullandığı doğal gaz ve kömürün maliyeti eklenince ekonomik sıkıntılar bir tarafa sağlık sorunları da bölgede sıklıkla artmaktadır. Bizim burada dile getirdiğimiz, imkânsızı talep etmek olarak algılanmamalıdır. Çünkü vatandaş da şunu sorguluyor: Gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV, herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırlanırken lüks tüketim olmayan, ısınma amaçlı yakıt tüketimindeki vergilerin düşürülmemesi gerçekten izaha muhtaçtır. Bu şartlarda esnaf da, işçi de, memur da, sanayici de ağır bedeller ödemektedir bölgemizde. 


Hatta geçen sene bu konuda iyi hatırlıyorum Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bölgede doğal gaz başta olmak üzere ısınma amaçlı kullanılan kömürün ÖTV'sinin kaldırılması noktasında 17 Şubat 2016 tarihli bir kanun teklifinde de bulunduk. 


Bu teklifimiz bugün de geçerlidir. Başta Erzurum milletvekilleri olmak üzere Doğu Anadolu'nun bu kış şartlarında büyük bedeller ödeyen vatandaşının adına diğer bölge milletvekillerinin de desteğiyle inşallah bunu kanunlaştırır, halkımızı kısmen rahatlatmış oluruz diyorum." dedi.





Geri Dön