12 / 05 / 2024

Doğalgaz piyasası değişiklik

Doğalgaz piyasası değişiklik

Doğalgaz piyasasındaki köklü değişiklik hazırlığı sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının hazırlıklarını tamamladığı Doğalgaz Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme, Bakanlar Kurulunun onayı için Başbakanlığa gönderildi.

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV'de değişiklik geliyor mu? Araba fiyatları düşecek mi? 

Otomobil alacak birçok kişi ÖTV'de bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araç piyasasındaki son durum ile ilgili konuştu. İşte detaylar...

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Doğalgaz fatura desteği ile ilgili flaş gelişme! 1.150 lira hesaplara yatacak!

Devlet tarafından ısınma desteği adı altında kömür yardımından sonra 2022 yılı ile birlikte doğalgaz faturası desteği de eklendi. Doğalgaz faturası destek ödemelerinin ne zaman verileceği ihtiyaç sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 doğalgaz faturası desteği ne zaman verilecek?

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin değişiklik tasarıları onaylandı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından E-12233903-340.17-5640 sayılı ve 28 Nisan 2021 tarihli karar ile uygunluk verilen Esas Sözleşme değişiklik tasarıları genel kurulda onaylandı.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

Taşınmaz ticareti yönetmeliğinde değişiklik bekleniyor!

Emlak sektörü Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelikte sektörün ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda değişiklik istiyor. Emlak uzmanı Özelmacıklı, "Eksik kalan ve düzenlenmesine ihtiyacı duyulan hususlarda değişiklik bekliyoruz" diye konuştu...

Taşınmazlarda Ölçü Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik!

Kadastro Sırasında Veya Sonrasında Yapılan İşlemlerle Geometrik Durumları Kesinleşmiş Olan Taşınmazlarda Ölçü, Sınırlandırma, Tersimat Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

Sermaye Piyasası Kanunu'nda değişiklik kanunu!

6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında düzenleme yapılmasına ilişkin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi.

SPK'dan gayrimenkul yatırım ortakları tebliğinde değişiklik!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), gayrimenkul yatırım ortaklarına ilişkin esasları düzenlediği tebliğde değişiklik yaptı. 

Doğalgaz piyasası değişiklik Haberi

Doğalgaz piyasası değişiklik


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakanlar Kurulunda gelecek hafta ele alınması beklenen düzenlemede, doğalgaz piyasasında son kaynak tedarikçisi, organize doğalgaz toptan satış piyasaları, uluslararası enterkoneksiyon, lisans sahibi şirketlerde yazılı sözleşme zorunluluğu, dengeleme ve uzlaştırma piyasası, LNG terminal işletmeciliği, serbest tüketici, yaptırımlar, tarife, arz güvenliği, depolama yükümlülüğü, BOTAŞ'ın faaliyet ayrıştırması ile üçe bölünmesi, BOTAŞ'ın alım ve satım kontratları, İGDAŞ'ın özelleştirme modeli, LNG yatırımlarının teşvik edilmesi gibi birçok konu yer alıyor.


Türkiye'nin doğalgaz depolama kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle mevsimsel olarak ortaya çıkan arz-talep uyumsuzluğunu gidermek için LNG terminal işletmeciliğinin düzenlendiği çalışmada, bu işletmecilik teşvik edilerek tarifeleri serbest bırakılıyor. 


Düzenlemede ayrıca İGDAŞ'ın özelleştirilmesi talebi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, özelleştirme konusunda ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yetkilendiriliyor. Ayrıca 10 yıllık süre için İGDAŞ'a ABD doları...