29 / 04 / 2024

Doğan Kuban Osmanlı Mimarisi

Doğan Kuban Osmanlı Mimarisi

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı!

Beykoz'daki evinde 95 yaşında yaşamını yitiren Mimar akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı...

Doğan Kuban vefat etti!

Türkiye ve İstanbul’un mimari tarihi açısından önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Doğan Kuban 95 yaşında yaşamını yitirdi. Prof. Doğan Kuban, Cumhurbaşkanlığı Mimarlık Ödülü'nü almıştı. 

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Mimar Doğan Kuban: AKM için keşke yarışma açsalardı!

Duayen mimar Doğan Kuban, Gazete Habertürk'ten Kübra Par ile röportaj gerçekleştirdi. Kuban, Murat Tabanlıoğlu'nun AKM projesini de yorumladı..

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Doğançay'da imar adımı!

Bayraklı Belediyesi, Doğançay Mahallesi'nin 30 yıldır beklediği imar planı uygulaması için ilk adımı attı. 1/1000 ölçekli imar planı uygulaması, yaklaşık 3 bin nüfusa sahip 580 dönümlük mahallenin tamamını ilgilendiriyor.

Doğançay imarla yeni Şirince olacak!

İzmir'in merkezinde yeni bir Şirince daha doğacak Doğançay'ın 30 yıldır beklediği imar planı uygulaması için ilk adım atıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Burada cesur bir karar aldık. Bu bölgenin tapu sorunun çözüyoruz, ilk adımı attık." ded

Murat Doğan ve Süleyman Özcan İş GYO genel kurul üyesi oldu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Murat Doğan ve Süleyman Özcan İş GYO genel kurul üyesi oldu.

Vuslat Doğan Sabancı: Gayrimenkul sektörü reklamın lideri!

14. Gayrimenkul Zirvesi’nde, ‘İş Dünyası Gayrimenkul Platformu’ oturumuna Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Türkmedya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak konuşmacı olarak katıldı.

SD Doğan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SD Doğan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serdar Doğan, Kemal Doğan tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 3 Aralık'ta Sancaktepe, İnönü Mahallesi'nde kuruldu.

Kenan Doğan: Çevre yaşam kalitesini arttırır!

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, kentsel dönüşümün çevresel etkilerinin gözardı edilmeden hayata geçirilmesini istedi, Doğan böylece yaşam kalitesinin yükseleceğini de vurguladı.

Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı hizmete açıldı!

Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı hizmete açıldı. Beykoz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 6 bin metrekare büyüklüğündeki Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Doğan Kuban Osmanlı Mimarisi Haberi

Doğan Kuban Osmanlı Mimarisi

Prof. Dr. Doğan Kuban’ın, 60 yıl boyunca yaptığı kapsamlı mimari araştırmalarını bir araya getirdiği ‘Osmanlı Mimarisi’ yenilenen baskısıyla okuyucuyla buluştu. Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.


Gerek yurtdışındaki üniversitelerde gerekse de yurtiçinde ‘İslam Mimarisi Tarihi’ üzerine verdiği derslerle bilinen Prof. Doğan Kuban’ın ‘Osmanlı Mimarisi’ adlı eseri yenilendi. Kuban’ın akademik çalışmalarının yer aldığı ve 60 yılı aşan araştırmalarıyla ortaya koyduğu bu kapsamlı kitapta ‘müthiş deha’ diye bahsettiği Mimar Sinan ve eserleri, boyalı ahşap yapıların doğuşu, gelişimi, üç kıtada hüküm süren İslam mimarisi izleri, Osmanlı’nın hangi kültürlerden etkilenerek mimari yapılar ürettiği ve yapılarda kullanılan malzemeler detaylı bir şekilde anlatılıyor. ‘Osmanlı’nın İstanbul’u, ‘Kaybolan Kent Hayalleri...