15 / 05 / 2024

Doğanbey evsel atık arıtma tesisi açılışı

Doğanbey evsel atık arıtma tesisi açılışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın Doğanbey, Ürkmez ve Payamlı mahallelerindeki evsel atıkları arıtacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisini törenle açtı, 15 milyon liralık tesisin özellikle bölgedeki turizm hareketliliğine ciddi katkı sağlama

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'ndan Doğanbey Köyünde gayrimenkul eğitimi!

Türk tipi gayrimenkul danışmanlığı modeliyle hizmet veren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO), Aydın Söke'nin Doğanbey Köyü Müzesinde yaptığı gayrimenkul eğitim toplantısında sektördeki yenilikleri anlattı.

Doruk Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doruk Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Yağan tarafından kuruldu.

İzmir Doğanbey’deki imar iznine tepki!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgedeki 9 parselin statüsünün, Ahmet Davutoğlu hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Ali Rıza Alaboyun’un şirketi Bera Holding için değiştirilmesi tepkilere neden oldu.

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

Söke'deki Rum Köyü Doğanbey için yıkım kararı!

SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imara aykırı olduklarını öğrendiler. 

İlber Ortaylı: Doğanbey’deki binaları törenle yıkın!

Bursa’nın eski mimarisinin korunmasını isteyen Prof.Dr. Ortaylı, son günlerde yeniden kamuoyuna gelen Doğanbey konutlarını rezalet olarak tanımladı. İlber Ortaylı, “Başkanım bu binaları yıkın. Hem de yıkarken bir de tören yapın." dedi.

Uzunlar Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzunlar Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Doğan Uzun tarafından 500 bin TL sermaye ile 5 Kasım'da kuruldu.

Bursa Doğanbey'e sağlık ocağı inşa edilsin!

Bursa Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yer alan mahalle sakinleri sağlık ocağı yapılmasını istiyor. Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, bölgede sağlık ocağı sıkıntısının yaşandığını söyledi.

Doğanbey kentsel dönüşüm projesi Bursa Büyükşehir'in gündeminde!

Bursa’da kentin merkezinde 23 katlı inşa edilen ve sıkça tartışmalara konu olan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir kez daha geldi.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Kocaeli'ye katı atık yakma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili muhtarlara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapıldı.

Alanya Belediyesi'nden 2. atık terfi merkezi!

Alanya Belediyesi, merkez ve doğu mahallerine hizmet verecek 2. Atık Terfi Merkezi’ni, Tosmur Mahallesi’nde hayata geçirdi.

Beypazarı Evsel Katı Atık Transfer Merkezi'nin inşaatı başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin talebi ile Beypazarı Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen 5.000 metrekarelik alanda Evsel Katı Atık Transfer Merkezi inşaat çalışmaları başladı.

Doğanbey evsel atık arıtma tesisi açılışı Haberi

Doğanbey evsel atık arıtma tesisi açılışı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında inşasına başladığı Doğanbey İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni tamamlayarak hizmete aldı. Seferihisar’a bağlı Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı mahallelerinin evsel atıklarını biyolojik arıtmadan geçirecek şekilde planlanan tesis için enerji hatları ve ek yatırımlarla birlikte yaklaşık 15 milyon liralık yatırım yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin 24. artıma tesisinin açılışını Başkan Aziz Kocaoğlu yaptı. 


15 milyon liralık tesis

Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, 2004 yılından başlattıkları arıtma-kanalizasyon hamlesinde, Payamlı- Ürkmez ve Doğanbeyli’nin arıtmasını toplayacak 125 bin kapasiteli tesisin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tesisin kapasitesini geleceğin öngörülerek planlandığını belirten Kocağolu, “Aynı ileri teknolojiye sahip arıtma, Gümüldür ve Özdere’de de bitti. Onu da açacağız. 21 ilçede sadece Yeni Foça arıtması kaldı. Ona da başlayacağız. 10 senedir yeraltı yatırımlarından, altyapı yatırımlarından kurtulamadık....