08 / 05 / 2024

Doğaya uyumlu ev

Doğaya uyumlu ev

Doğaya uyum içinde olması için tasarlanan Koza Ev'leri kozayı taklit ediyor

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Tek dilekçeyle ev hanımına emeklilik için 12 bin 804 lira destek verilecek!

Aile Koruma Kalkanı Programı doğrultusunda devlet, ev hanımlarının emeklilik priminin 3'te 1'ini ödeyecek. Böylece yıllık 12 bin 804 lira destek sağlanacak. Bunun için ise SGK'ya dilekçeyle başvurmak yeterli olacak. İşte detaylar...

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

Apartmandan çıkan, doğaya koştu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün etkisiyle doğaya ilgi daha da arttı. Birçok kişi apartman dairelerinden çıkıp doğaya akın ettiler...

Doğan Duru, ev kirasını ödemek için 2 gitarını sattı!

Ünlü müzik grubu Redd'in solisti Doğan Duru, Twitter hesabından ev kirasına ilişkin açıklamalar yaptı. Duru, oturduğu evin kirasını ödemek amacıyla iki gitarını sattığını belirtti.

Pandemiden kaçan ünlüler doğaya akın etti!

Magazin dünyasının ünlü isimleri koronavirüs pandemisinde kalabalık şehirlerden kaçarak doğayla iç içe yaşamı tercih etti. Birçok ünlü isim sakin kasabalardan arsa veya ev satın aldı.

Aristotle Onassis’in doğduğu ev için 3 milyon euroluk teklif!

Onassis Vakfı, Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olarak bilinen Manisa'daki tarihi evi satın almak için 3 milyon euroluk teklif verdi. Manisa Akhisar'da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı ise evi satmayacağını söyledi.

Beren Saat ve Kenan Doğulu yeni ev arıyor!

Boşanma dedikodularıyla sık sık gündeme gelen Kenan Doğulu ve Beren Saat çifti yeni ev arıyor...

Ernesto Che Guevara’nın Risario'daki doğduğu ev satılıyor!

Arjantinli Marksist devrimci Ernesto Che Guevara’nın Risario kentinde doğup büyüdüğü ev satışa sunuldu. 

Ronaldo'nun Madeira'daki doğduğu ev!

Ronaldo'nun şarkıcı kız kardeşi Katia Aveiro, Madeira'da doğduğu evin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. İşte Ronaldo'nun doğduğu ev...

Berfu Yenenler ve Eser Yenenler orman içinde ev kiraladı!

Berfu Yenenler ve Eser Yenenler çitti, koronavirüs nedeniyle doğaya taşınmaya karar vermişti. İkili İstanbul'dan uzak orman içinde bir ev kiraladı.

Hitler’in doğduğu ev polis merkezine dönüştürülecek!

 Avusturya’nın başkenti Viyana’da Adolf Hitler’in doğduğu ev polis merkezine dönüştürülecek...

Birol İnceciköz'den Olimpos imar planı açıklaması!

Birol İnceciköz, Olimpos'ta 1990'lı yıllarda turizm hareketliliğin başlamasıyla yerleşke alanının içinde, bölge halkının kendi imkanlarıyla doğaya uyumlu, ahşap bungalov ev tarzı yapılaşmanın başladığını belirtti...

Doğaya uyumlu ev Haberi

Doğaya uyumlu ev

Tabiatın bir yansıması olarak doğayla uyum içinde olması için özel olarak tasarlanmış sahil evi, merkezindeki kıvrımlı yapıyla, canlı bir organizmaya ait kozayı taklit ediyor.


Koza Evi olarak adlandırılan bu yapı, mümkün olan en fazla güneş ışığını etrafındaki çayırların ortasına...