15 / 06 / 2024

Doğrudan yabancı yatırımcı nerelerde yatırım yaptı

Doğrudan yabancı yatırımcı nerelerde yatırım yaptı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem Türkiye'deki siyasi ortamın doğrudan yabancı yatırımları çok etkilemeyeceğini dile getirdi.

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolu Yakası projelerine yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Reagroups Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul’da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yöneldiğini söyledi...

Yabancı yatırımcıyı teşvik eden düzenleme sektörü güçlendirecek!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün beklediği indirimin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini söyledi.

Doğrudan yabancı yatırım projeleri 10 yılda 5 kat arttı!

Avrupa Yatırım Çekiciliği 2017 Araştırması'na göre Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırım projelerinde son 10 yılda yaklaşık 5 kat artış oldu.

Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladı!

Türkiye Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladığını söyleyen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, "Doğrudan yatırımda bu şirketler Türkiye için jeneratör olabilir" dedi.

Dövizdeki artış, yabancı yatırımcının payını artırdı!

Dövizdeki artışın getirdiği fırsatı doğru yönlendiren firmalar, yabancı yatırımcı kozuyla inşaat sektörüne umut olmaya devam ediyor. İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, bu dönemin yabancılar için uygun yatırım anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye’ye doğrudan yabancı yatırımları yüzde 44 geriledi!

Türkiye’ye doğrudan yabancı yatırımlar ilk 10 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 geriledi.

Markalı konutların yüzde 23'ünü yabancı yatırımcı alıyor!

Gyoder 2016 Mayıs markalı konut raporuna göre markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 23'lük (son 6 ayda yüzde 30) kısmı yabancı yatırımcıda.

Blue Lake, yabancı yatırımcılardan yoğun talep görüyor!

METAL Yapı Konut'un Küçükçekmece'de bir tarafı göl diğer tarafı deniz manzaralı projesi Blue Lake, yabancı yatırımcılardan yoğun talep görüyor.

Gayrimenkul Yatırım Fonları yabancı yatırımcılar için alternatif olacak!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) 2016 Dünya Yatırım Raporu’nu değerlendiren Omurga Portföy Genel Müdürü Oğuz Kösebay, yabancı yatırımcı için Gayrimenkul Yatırım Fonları’nın (GYF) önemli bir alternatif olacağını söyledi.

Yabancı yatırımcı Türkiye'den ne bekliyor?

Yeni Birlik gazetesi yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında yabancı yatırımcının Türkiye'den beklentilerini kaleme aldı. İşte o yazı...

Doğrudan yabancı yatırımcı nerelerde yatırım yaptı Haberi

Doğrudan yabancı yatırımcı nerelerde yatırım yaptı

Dünyada uluslararası doğrudan yatırım girişi geçen yıl yüzde 16 düşerken, Türkiye 12.1 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım girişiyle bir önceki yılın seviyelerini korudu. Türkiye’deki siyasi ortama rağmen 2015’te de trendin bu şekilde sürmesi bekleniyor. YASED Başkanı Ahmet Erdem’e göre, yabancı yatırımcı, yatırımını uzun vadede daha stratejik düşünerek planlıyor.


Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) 2015 Dünya Yatırım Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, dünyada uluslararası doğrudan yatırım girişi 2014’te yüzde 16 gerilerken, Türkiye bir önceki yılın seviyelerini korudu. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında YASED Başkanı Ahmet Erdem, YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit ve UNCTAD Trend ve Veri Direktörü Astrit Sulstarova, rapora ilişkin veriler paylaştı. Verilerin Türkiye ile ilgili bölümü geçen yılki tabloyla benzerlikler gösteriyor.


UNCTAD verilerine göre, 2014...