26 / 07 / 2024

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri'nin avukatı İsmail Hakkı Atal, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu olarak milyonlarca insanın hayatını tehdit eden termik santrallere açtıkları davaların sürdüğünü belirtti.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Özhaseki Güneydoğu ve Doğu'yu yeniden imar etti!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki'nin Güneydoğu ve Doğu'yu yeniden imar ettiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da konut yatırımı hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırım hamlelerinden bahsetti. 30 binden fazla konutun kullanılamaz hale geldiğini belirten Özhaseki, biten konutların anahtarlarını teslim ettiklerini söyledi.

Doğu'da 36 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da gerçekler yatırım, proje ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Özhaseki, terörden zarar gören binlerce konutu yenilendiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da şehirler yeniden tasarlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören bölgeleri yeniden inşa ediyor. İşte bölgede sürdürülen inşa ve ihya çalışmalarında son durum şöyle...

Antalya'da Doğu Çevre Yolu 2. Etap'ın temeli atıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu Çevre Yolu 2. Etap projesinin temelini atarak, kruvaziyer liman ve raylı sistem müjdesini verdi.

Doğu'nun yeniden imarı için 9.2 milyar TL'lik proje!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çalışmalar ve yerleşim yerlerinin yeniden imarı için 9.2 milyar TL’lik proje hayata geçirileceğini belirtti.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 30 binden fazla ev yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 30 binden fazla ev yıkıldı, 30 binden fazla evi bu senenin sonuna kadar peyderpey bütün ilçelerde dağıtabilecek gücümüz var. Hepsinin inşaatları başladı, devam ediyor" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da yeni konutlar için geri sayım başladı!

Çevre Bakanı Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da kısa süre içinde vatandaşların yeni evlerini teslim almaya başlayacağını söyledi. Sürecin ortalama 2-4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Doğu Akdeniz Terminali açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Doğu Akdeniz Terminali’nin açılış törenine katıldı.

İspanya'daki turizm yatırımlarının yüzde 18'i Doğuş Grubu'nun!

Akdeniz çanağının kuzeyinde yaptığı turizm yatırımlarını artıran Doğuş Grubu, tabiri caiz ise İspanya'nın “Kralı” oldu.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 15 milyar TL yatırım!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yeniden imar ve restorasyonu kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ 15 milyar TL yatırım yapacak. Diyarbakır başta olmak üzere bölgede 67 bine yakın konut inşa edilecek

İzmir Doğuş Caddesi genişletildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'nın çevre yolu bağlantısını sağlayan Doğuş Caddesi'ndeki trafik sorununu çözdü.

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Haberi

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri

İsmail Hakkı Atal, dün yaptığı yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: "Açtığımız davalarda yargı organının (Danıştay) kamu yararını gözeterek lehimizde verdiği ve vereceği kararları işlevsiz hale getirmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun yargılamayı uzatmaya yönelik zaman geçirme stratejisi de sürüyor. Bunun son örneği olarak İskenderun Sarıseki'de Atlas Enerji-Diler termik santrali aleyhine açtığımız lisans iptal davasında, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazımızı haklı görerek 21.01.2013 tarihinde 'yürütmeyi durdurma' talebimizin tekrar görüşülmesi için dosyayı Danıştay 13. Daireye tekrar göndermişti. Ancak Danıştay, yürütmenin durdurulması talebinin dayanağı olan kümülatif etkinin değerlendirilebilmesi için, özellikle Adana-Mersin-Hatay bölgesindeki termik santrallerin yerini ve aralarındaki mesafeyi gösteren haritanın onaylı bir örneğini istediği halde, EPDK ısrarla göndermemektedir. 


Danıştay 13. Dairenin EPDK'dan istediği bu bilgi ve belgelerin gönderilmemesi üzerine ikinci kez isteme...