27 / 04 / 2024

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.



Doğu Karadeniz'den ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 97 artışla birlikte 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Su Ürünleri Sektör Komitesi Başkanı İsmail Kobya, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin, senenin 7 ayında 14 bin 107 ton Türk somonu ihraç edildiğini ifade etti.

Söz konusu ihracattan 91 milyon 428 bin 514 dolar döviz girdisi sağlandığının altını çizen Başkan Kobya, Türk somonu ihracatının 6 bin 477 ton karşılığı 46 milyon 461 bin 751 dolar kazanç sağlayan 2022’nin aynı dönemine kıyasla miktarda yüzde 118, değerde de yüzde 97 artış yaşadığını söyledi.

 Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

dunya.com'un haberine göre, Kobya, Doğu Karadeniz'den bu süreçte 17 ülkeye Türk somonunun satışının gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Rusya, Vietnam ve Beyaz Rusya en çok ihracat gerçekleştirilen 3 ülke oldu. Bölgemizden Rusya’ya 68 milyon 155 bin 349  dolarlık somon satıldı. Öte yandan, Vietnam'a 14 milyon 262 bin 633 ve bunun yanı sıra, Beyaz Rusya'ya da 4 milyon 394 bin 379 dolarlık Türk somonu satışı gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Türk somonuna ilginin yurt dışı piyasalarda git gide arttığına söyleyen Kobya, Endonezya, Malezya, Almanya, Fransa, Katar ve aynı zamanda, İsrail'e de ihracat yapıldığını aktardı.
Kobya, ihracat potansiyelini yükseltmeyi amaçladıklarını, bu doğrultuda pazar ve tanıtım çalışmalarına ağırlık vermeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Türk somonu ihracatının her geçen gün yükseldiğine vurgu yapan Kobya, "Türk somonu son derece önemli bir ihraç ürünümüz. Yılı çok daha güzel rakamlarla kapatacağımızı umuyoruz” dedi.

 Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

AHBİB 1.14 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT YAPTI

Öte yandan, bir ihracat haberi de Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden (AHBİB) geldi. AHBİB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, kurumlarının ocak - temmuz döneminde tamı tamına 1,14 milyar dolar değerinde dış satım gerçekleştirdiğini belirtti.

Toz şekere 3 ayda tam 9 defa zam geldi! Yüzde 29,7 oranında zamlandı! İşte güncel toz şeker fiyatları...

İŞKUR’dan müjde! 81 ilde, onlarca sektörde tamı tamına 125 bin personel alınacak! Acil bakın!

CarrefourSA Kart’a özel dev indirimler! Tam yağlı beyaz peynir 99,95 TL’ye, yeşil zeytin 125,90 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön