28 / 04 / 2024

Doğu Atıksu Arıtma Tesisi

Doğu Atıksu Arıtma Tesisi

‘Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha yeşil Bursa’ hedefiyle çevre konusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye ve Demirtaş'ta atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarımının sağlandığını söyledi.

Balıkesir Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Balıkesir Bigadiç ilçesine yapılacak olan Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı.

Manisa Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıl durumda bulunan Şehzadeler ilçesindeki Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi’ni yapmış olduğu çalışmaların ardından aktif hale getirdi.

Hatay Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Dörtyol Belediye eski başkanı Fadıl Keskin döneminde yapımına başlanan Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi’ni düzenlenen açılış töreniyle hizmete sundu. Müdürlük tesisin maliyetinin 7 milyon 137 bin 509 TL olduğu belirtildi.

Erzurum Büyükşehir Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev çevre yatırımlarından biri olan Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı.

Bursa HOSAB Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) 2011 yılında işletmeye aldığı atık su arıtma tesisi kapasitesini 7 kat arttırıyor. 7 bin metreküp/gün kapasiteli HOSAB İlave Atıksu Arıtma Tesisi Temeli atıldı.

Manisa Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi açılış için gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kırkağaç’taki Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki çalışmalarını tamamlıyor.

Denizli Tavas'a atıksu arıtma tesisi yapılacak mı?

Denizli'nin Tavas ilçesinin atıksu arıtma tesisi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. Denizli Milletvekili Kazım Arslan, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 16 milyonluk bu yatırımımız 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesisimizin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı” dedi.

Manisa'ya modern atıksu arıtma tesisi!

Manisa merkezde bulunan eski atıksu arıtma tesisinin yerine, 30 yıllık süreyi garanti altına alacak çevre dostu ve çağın teknolojisine uygun bir tesis inşa ediliyor.

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nce (MASKİ) 25 milyon liraya yaptırılan Salihli Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı.

Diyarbakır Eğil’e atıksu arıtma tesisi kuruluyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Eğil’e 4 milyon 654 bin liraya Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kuruyor. 15 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin, bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatı başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, AB fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Akşehir Su ve Atıksu Projesi” kapsamında Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımına başladı.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi 2017'de bitecek!

AB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanılan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmaları sürüyor. Zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı tesisin 2017'de bitirilmesi planlanıyor.

Doğu Atıksu Arıtma Tesisi Haberi

Doğu Atıksu Arıtma Tesisi

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Nilüfer Çayı’na nefes aldıracak olan önemli bir adım daha atıldı. Demirtaş ve İsmetiye mahallelerinde dereye akan atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ bürokratları ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi, atık suları arıtma tesisine aktaran pompa sistemini de bizzat çalıştırdı.


“Hedef, yeniden ‘Yeşil Bursa’yı oluşturmaktır”

Nilüfer’e bağlanan derelerin kirlilikten arınması ve Nilüfer Çayı’nın yeniden hayat bulması açısından büyük önem taşıyan faaliyetlerin hızla sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile birlikte ‘Yeşil Bursa’yı yeniden oluşturmak ve çevre açısından da istediğimiz çağdaş değerlere ulaşma konusunda yatırımlarımız hızla sürüyor. Özellikle ovada bulunan işletmelerin atıkları ile yerleşimlerin önemli bir kısmının kanalizasyon ve...