29 / 04 / 2024

Doğu imar çalışmaları

Doğu imar çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çalışmalar ve yerleşim yerlerinin yeniden imarı için 9.2 milyar TL’lik proje hayata geçirileceğini belirtti.

Doğu İmar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Doğu İmar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda Mustafa İlhamı Hotamış tarafından kuruldu.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıbrıs'ın imar planı çalışmaları havaya uçtu!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgeleri için başlatılan imar planı çalışmalarının havaya uçtuğunu söyledi.

Kocasinan Belediyesi'nin imar çalışmaları devam ediyor!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, ikinci etap imar revizyonu çalışmaları başladı.

Doğu Karadeniz imar barışı için harekete geçti!

Kamuoyunda ‘imar barışı’ olarak bilinen, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi beklenen ‘yapı kayıt belgesi’ verilmesine ilişkin düzenleme, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan çok sayıda kaçak yapının sahibini harekete geçirdi.

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, hükümetin Güneydoğu'daki imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.

Avcılar imar çalışmalarında halkın görüşü alınıyor!

Avcılar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen 1/5000 ölçekli imar planı yapımı süreci için çalışmalarına devam ediyor. 

Malatya Tecde'de imar çalışmaları sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımını daha sağlıklı yapıya kavuşturmak için yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Doğu imar çalışmaları Haberi

Doğu imar çalışmaları

Bakanlar Kurulu’nda önceki gün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör nedeniyle yerle bir olan yerleşim yerlerine yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kobani olaylarının ardından PKK tarafından başlatılan şehir ayaklanmalarında zarar gören Şırnak, Cizre, Yüksekova, Silopi, Sur, Nusaybin ve İdil ile ilgili bir sunum yaptı. Söz konusu yerleşim yerlerinin yeniden imarı için 9.2 milyar TL’lik proje bulunuyor. Sunuma göre, bir yıl içinde bu projelerin 2.1 milyarlık bölümü tamamlandı; 25 bin konut vatandaşın kullanımına hazır hale getirildi. Bakanlar Kurulu’nda önceki gün, çalışmaları bir yıldır sürdürülen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yeniden inşasım öngören cazibe merkezleri programı ile yatırım ve destek hamlesi ele alındı. Çevre Bakam Özhaseki’nin yaptığı sunumda Şırnak merkez, Cizre, Yüksekova, Silopi, Sur, Nusaybin...