24 / 07 / 2024

Doğu konut çalışmaları

Doğu konut çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da gerçekler yatırım, proje ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Özhaseki, terörden zarar gören binlerce konutu yenilendiğini söyledi.

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 176 bin 329 konut!

Toplu Konut İdaresi'nin büyük üretim alanları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri de yer alıyor. TOKİ tarafından inşa edilmesi planlanan 176 bin 329 konutun 134 bin 94'ü tamamlandı...

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, hükümetin Güneydoğu'daki imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.

Doğu'nun yeniden imarı için 9.2 milyar TL'lik proje!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çalışmalar ve yerleşim yerlerinin yeniden imarı için 9.2 milyar TL’lik proje hayata geçirileceğini belirtti.

Doğu Karadeniz’de konut satışı yüzde 26,8 oranında arttı!

Doğu Karadeniz’de konut satışının Ocak ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 26,8 oranında arttığı belirtildi.

Doğu'da 23 ilde 34 yurt inşa edilecek!

Gençlik ve spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çalışmaları ve projelerine dair açıklama yaptı. Kılıç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yatırım ve destek hamlesi başlattıklarını söyledi.

Manisa Akhisar'daki Romanlara yönelik toplu konut çalışmaları mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Roman vatandaşlara yönelik toplu konut çalışmalarına ilişkin 10 soru sordu..

Altınordu'daki sahil düzenleme çalışmaları yaza tamam!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Akyazı Mahallesi’ndeki sıcak asfalt yol çalışmaları ile bisiklet, yürüyüş ve koşu yolu çalışmalarını inceledi.

İLBANK'tan Doğu ve Güneydoğu'ya 1 milyar lira kaynak!

İller Bankası (İLBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, terörden temizlenen doğu illerinin inşa ve ihya çalışmaları kapsamında yaklaşık 1 milyar liralık yatırım tahsisi sağladıklarını bildirdi.

TOKİ İzmir Tire Konutları için çalışmalar Şubat'ta başlıyor!

AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Tire'ye 3. Etap Konut çalışmaları kapsamında 529 yeni konut yapacağını, çalışmaların şubat ayında başlayacağını bildirdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te konut inşasına devam ediyor!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasına onay verdi.

Uşak-Denizli karayolu çalışmaları mecliste konu oldu!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Uşak-Denizli karayolu çalışmalarına ve bu kapsamda kamulaştırılan arazilerin hak sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Doğu konut çalışmaları Haberi

Doğu konut çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde terörden zarar gören bölgelerde yapılan çalışmaları anlattı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirten Özhaseki, bölgede yeniden yükselen güneşin yüzleri güldürdüğünü ifade ederek, “Anadolu’nun mübarek topraklarını geçilmez yapan o büyük ruh, bugün Güneydoğu’da bin yıllık kardeşliğini kutluyor. Horonla büyüyen halay, zılgıtla yükselen harmandalı, Sur ile kucaklaşan Ankara Kalesi var oldukça, bu kardeşliği ve birliği kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir” dedi.



Diyarbakır’da bugün halka seslenecek olan Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan terör saldırıları sonucu kullanılamaz hale gelen 30 bin konut ve yerleşim merkezlerinde yapılan çalışmaların detaylarını paylaştı. 




‘PKK’yı bölgeden süpürdük’

“Bölücü terör örgütü PKK, kanlı, vahşi ve kirli yüzünü Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da pek çok...