04 / 05 / 2024

doğu lojistik köy

doğu lojistik köy

Bakanlıklar, STK’lar, sektör temsilcileri ve üniversitelerin de katkısıyla Tekstil, hazır giyim ve deri ürünlerini kapsayan 2013-2017 Eylem Planı Taslağı hazırlandı Doğu-Batı bağlantısını kolaylaştırmak için ‘lojistik köyler’ kuruluyor...

Doğuş GYO, 2023 yılının ilk yarısında 192,5 milyon hasılat elde etti!

Doğuş GYO Haziran 2023 sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, şirketin yılın ilk 6 aylık toplam varlığı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ortadoğu ve Körfez ülkelerine 34,2 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye'nin geçen yıl Orta Doğu ve Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ihracat, yüzde 17,8 artarak 34,2 milyar doları buldu.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Doğuş GYO Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,42!

Doğuş GYO'nun Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme notu; 31 Mayıs 2021 – 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında 9,42 oldu. 

Şile Akçakese Köyü'ndeki otel inşaatı tepki çekti!

İstanbul'un doğa harikası kıyılarından biri olan Şile'deki Akçakese Köyü'nde yapılaşma tehdidi dikkat çekiyor. Sahile yakın mesafede bir otel inşa eden firmanın faaliyetleri köylünün tepkisini çekti.

Doğuş GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

Doğuş GYO, 2021 yılı hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının denetlenmesi için DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş'nin bağımsız denetim şirketi olarak seçilmesine karar verildi. 

Doğuş GYO 2021 yılı bağımsız denetim şirketini seçti!

Doğuş GYO 2021 yılı hesap dönemi için bağımsız denetim hizmeti almak üzere DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş'nin seçilmesine karar verildi.

Doğuş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO'nun Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan yasal kayıtlarında ise 510 milyon 477 bin TL dönem zararı gerçekleşti. Bu kapsamda 2020 yılı kar dağıtım tablosunun genel kurulun bilgisine ve onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi.

Doğuş GYO 2020 yılı genel kurul sonucu tescillendi!

Doğuş GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısı 29 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'da yapıldı. Söz konusu toplantıda alınan kararlar KAP'ta yayınlandı.

Doğuş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO'nun yasal kayıtlara göre gerçekleşen 510.477.014,11 TL dönem zararı ile SPK mevzuatına göre hesaplanan (360.865.188) TL tutarındaki dönem zararının geçmiş yıl zararlarına alınmasına ve dağıtılabilir kar bulunmadığından, kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.

Doğuş GYO 2020 yılı faaliyet raporu ve finansal raporu!

Doğuş GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait faaliyet raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı. 

Doğuş GYO 2020 yılı sorumluluk raporunu yayınladı!

Doğuş GYO'nun 31 Aralık 2020 yılına ait sorumluluk beyanı ve finansal raporu yayınlandı. 

Doğuş GYO 2021 yılı bağımsız denetim şirketi seçti!

Doğuş GYO, 2021 yılı bağımsız denetleme kuruluşu olarak DRT  Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş'nin ("Deloitte") seçilmesine karar verdi.

doğu lojistik köy Haberi

doğu lojistik köy

Tüm bakanlıkların işbirliği yaptığı çalışmada, TOBB’dan TİM’e KOSGEB’den Deri Sanayicileri Derneği’ne kadar STK’lar da aktif rol oynadı. Eylem Planı Taslağı’nda şu detaylar öne çıktı: 


LOJİSTİK KÖY: Doğu’da tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerinin kümelendiği bölgelerle liman kentler arasında lojistik maliyetlerini düşürmeye yönelik tedbirler alınacak. Koordinasyonu Ulaştırma Bakanlığı yürütecek. 


ÖRÜCÜLERE ÖZEL BÖLGE: Kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve sektörün kümelenerek düzenli bir yapıya kavuşturulması için, İstanbul’daki 800 örme işletmesini bir araya getirecek örme sanayi bölgesi kurulacak. 


ZEYTİNBURNU TAŞINIYOR: Zeytinburnu’ndaki tesisler, sanayi bölgelerine taşınacak. Çalışma 2014 yılında başlayacak. 


GDO’SUZ PAMUK TANITIMI: Dünyada %75 oranında GDO’lu pamuğa karşın Türk pamuğunun GDO’suz olduğundan hareketle tanıtımlar yapılacak. 


STYLE TURKISH PLATFORMU:  Üretim yapan firmaların teknik problemlerinin çözümü için akademisyen ve araştırmacılarla bilgi alışverişinde bulunacakları bir platform oluşturulacak. “Styleturkish” portalı içinde web...