21 / 05 / 2024

Doğu Marmara Özel Yatırım Bölgeleri Kataloğu

Doğu Marmara Özel Yatırım Bölgeleri Kataloğu

Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca (MARKA) hazırlanan "Doğu Marmara Özel Yatırım Bölgeleri Kataloğu" basın toplantısıyla tanıtıldı. Ajansta düzenlenen toplantıda MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut konuşma yaptı.

Deprem uzmanı 'Marmara için deprem kesin' dedi, Doğu Anadolu'yu yeniden uyardı! Doğu Anadolu'da 7'den büyük deprem...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu ve Marmara ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte deprem uzmanının ürküten o açıklamaları...

Hüsnü Akhan, Doğuş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Doğuş GYO Olağan Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına Hüsnü Akhan'ın seçilmesine, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Nevzat Öztangut, Hasan Hüsnü Güzelöz'ün yetkilerinin aynen devam etmesine karar verildi. 

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı girişimlerle dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'nin yanı sıra "Turistik Doğu Ekspresi" 29 Mayıs tarihindeseferlere başlayacak.

Doğu Marmara’nın kongre merkezi hızla tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark içerisinde inşa edilen Doğu Marmara’nın kongre merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor. Merkezinin elektrik kabloları yerleştiriliyor.

Doğu Marmara'da Temmuz'da 7 bin 972 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü Doğu Marmara Temmuz ayında gerçekleşen konut satışlarını açıkladı..

Doğuş Grubu'ndan borç yapılandırması açıklaması!

Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, borç yapılandırmalarıyla ilgili haberlere açıklık getirdi. Şahenk, “Bankalarımıza hak, hukuk çerçevesinde en doğru nakit akışlarını çıkarıp bir program sunduk. Çok kısa zamanda en güzel biçimde bu olay ortadan kalkacak” dedi.

Doğu Marmara Bölgesi'nde Haziran ayında 7 bin 27 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre, Doğu Marmara Bölgesine bağlı illerde 2018 yılı Haziran ayında 7 bin 27 konut satışı gerçekleştirildi. 

Doğuş GYO Maslak İmar Planı Değişikliği davasında son durum!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel durum açıklaması yaptı.

4. İDEV ve Doğu Marmara Gayrimenkul Fuarı sona erdi!

TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ. ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliği ile  düzenlenen 4. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı (İDEV) ile 2. Doğu Marmara Gayrimenkul Fuarı sona erdi.

3. İDEV ve Doğu Marmara Gayrimenkul Fuarı sona erdi!

TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) tarafından düzenlenen 3. İDEV ve Doğu Marmara Gayrimenkul Fuarı sona erdi.

3. İDEV ve Doğu Marmara Gayrimenkul Fuarı kapılarını açtı!

3. İDEV ve Doğu Marmara Gayrimenkul Fuarı kapılarını açtı. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Alagöz: "Biz fuarların Kocaeli ticaretine, bölge ekonomisine katkılar sağlayacağı beklentileri içerisindeyiz" dedi.

Doğu’ya yatırım çağrısına destek geldi!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım çağrısı ve özel sektörün yapacağı yatırımlara sağlanacak teşvik ve destekler, iş dünyasında heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Doğu Marmara Özel Yatırım Bölgeleri Kataloğu Haberi

Doğu Marmara Özel Yatırım Bölgeleri Kataloğu

Ajansta düzenlenen toplantıda konuşan MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Türkiye'nin üretim üslerinden biri olan bölgede planlı sanayinin hızla gelişmeye devam ettiğini belirterek, İstanbul'dan Doğu Marmara'ya kayan imalat sanayisinin en uygun üretim alanlarına yönlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.


Organize sanayi bölgelerinin düzensiz ve plansız sanayileşmenin getirdiği kentsel sorunların önlenmesi noktasında önemli rol oynadığını vurgulayan Akbulut, kalkınmanın sürdürülebilmesi için doğru alanların sanayinin gelişimine açılması ve doğru uygulama önerilerinin tespit edilmesi gerektiğini kaydetti. 


Akbulut, Yalova Taşıt Araçları Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kuruluşunun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanması ve tüzel kişiliğinin tesciliyle bölgedeki OSB sayısının 29'a çıktığına dikkati çekerek, "9 OSB'nin daha kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup, aday OSB'lerden özellikle Düzce'deki Çilimli OSB'nin çok kısa sürede tüzel kişilik kazanmasını bekliyoruz. Bu...