29 / 04 / 2024

Doğuş Grubu'ndan borç yapılandırması açıklaması!

Doğuş Grubu'ndan borç yapılandırması açıklaması!

Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, borç yapılandırmalarıyla ilgili haberlere açıklık getirdi. Şahenk, “Bankalarımıza hak, hukuk çerçevesinde en doğru nakit akışlarını çıkarıp bir program sunduk. Çok kısa zamanda en güzel biçimde bu olay ortadan kalkacak” dedi.



İnşaat, turizm, bankacılık gibi yedi sektörde yatırımları bulunan Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, borç yapılandırmalarıyla ilgili ilk kez konuştu.

''Doğuş Grubu bankalara olan borcunu yapılandırma talebinde bulundu” şeklinde basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalada bulunan Şahenk, “Bankalarımıza hak, hukuk çerçevesinde en doğru nakit akışlarını çıkarıp bir program sunduk. Çok kısa zamanda en güzel biçimde bu olay ortadan kalkacak'' dedi.

Gündeminde bankalarla kredi vedelendirmesi ve grubun yeni yol haritası olan Şahenk, piyasalarda konuşulanlarla ilgili özeleştiri yaptı. Şahenk, “Bu biraz da bizim iletişim sanatını iyi kullanmamamızdan kaynaklandı. Benden dolayı yöneticilerimiz de sessiz kaldı” ifadelerini kullandı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Şahenk, ''2005-2017 yılları arasında grubumuz 9 milyar dolarlık yatırım yaptı. Bunun 8.6 milyar dolarını işlerimize, 400 milyon dolara yakınını da sosyal sorumluluk projelerimize aktardık. Yaptığımız yatırımların yüzde 81’i memleketimizdedir. Yüzde 19’u da restoranlar olsun marinalar olsun yutdışınadır. (Parayı yurtdışına götürdü diyenlere) Ben bu eleştirilere finans sistemini ve dünya gerçeklerini anlamaktan uzak düşen insanların yaptığı yorum olarak bakıyorum. Yatırım ile para çıkarmayı karıştırıyorlar'' diye konuştu.

Şahenk, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Yabancılardan şirketlerimize çok ilgi var. Önemli olan hikâyeyi çok güzel anlatmak. Biz her zaman işi bilenler ve fotoğraf çektirdiğimizde bize güç verenlerle birlikte olmayı benimsedik. Bugün yabancı yatırımcılarla görüşmüyoruz desem yanlış olur, çünkü bu akşam (cumartesi akşamı) çok önemli bir yatırımcıyla yemeğe gideceğim. Bizim bir hedefimiz var. Hepiniz Louis Vuitton grubunu biliyorsunuz. Yapmak istediğimiz aynı özelliklerle yeme içme ve otel grubumuzun bir nevi Louis Vuitton olması. Bunlar belli şekilde yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Bazı görüşmeler var ama biraz daha olgunlaşsın. Son dönemde yeme içme ve eğlenceyle anılıyoruz ama inşaat gibi benim çok önem verdiğim bir işimiz de var. Otomotiv de bizim için çok önemli ve büyümeye de devam edeceğimiz bir sektör. Çok iyi bir bayi yapısına sahibiz. Yani ana sektörlerimiz devam edecek ama bir daha bankacılık zor olur, Garanti gibi bir banka yaratmak zor. Sadece banka değil, ekip olarak da. Eğlence sektörünü de önemsiyoruz. Hiçbir zaman Starı ve NTV’yi medya sektörü olarak görmedik. Star, Kral bunlar bizim için çok önemli. Haber kanalları da çok önemli, mesela ben gurur duyuyorum NTV ile.''


Geri Dön