01 / 05 / 2024

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

Yeni bir Borç Yapılandırması paketi geleceğinin açıklanmasının ardından pek çok kişi, yapılandırmanın neleri kapsayacağını, prim borçlarını yapılandırmanın mümkün olup olmadığını araştırıyor. Peki SGK borçları yapılandırma kapsamına girecek mi? Hangi borçlar yapılandırılabilir? İşte detaylar



Yeni bir borç yapılandırması düzenlemesinin hayata geçirileceği haberi, devlete borcu bulunan milyonlarca vatandaşta heyecan yarattı. Bu kapsamda hangi borçların yapılandırma kapsamına gireceği, ne kadarlık bir borç miktarının yapılandırılacağı araştırılıyor.

Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığına bağlı sigortalı olanlar, hangi tarihten itibaren olan borçların yapılandırma kapsamına gireceği sorusunun yanıtlarını arıyor. Peki yapılandırma kapsamında geçmişten gelen borçlar silinecek mi? Ödeme nasıl yapılacak? Kaç taksitle ödeme yapılabilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bu hafta bir açıklama yaparak borç yapılandırmasının içeriği hakkında bilgiler vermesiyle birlikte, borç yapılandırma konusu gündeme bomba gibi düştü. Daha önce son olarak 2021 yılında yapılan düzenleme ile vergi ve sigorta prim borçları için geniş çerçeveli bir yapılandırma yapılmıştı.

 SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

Bu çerçevede yapılandırmadan sonra, 2 milyon 248 bin kişi SGK prim borcunu yapılandırma imkanını kullanmıştı.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KAPSAMLI YAPILANDIRMASI

Nureddin Nebati’nin geniş kapsamlı bilgi verdiği yapılandırmanın, bugüne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış en kapsamlı borç yapılandırma paketi olacağı kaydediliyor.  Yapılandırmanın neleri kapsayacağı ve tüm detayları ise  TBMM’ye geldikten sonra belli olacak.


Geri Dön