03 / 01 / 2025

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Konut kredisi faizleri yüksek iken kredi alan vatandaşlar kredi borçlarını yapılandırmak istiyor. Peki konut kredisi yapılandırması nasıl yapılır? 



Konut kredisi fazileri yüksek iken kredi çeken vatandaşlar borçlarını yapılandırmak istiyor. Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmişti. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, yüksek faiz oranlarıyla kredi çekenler borçlarını bu bankalar aracılığıyla transfer ederek faiz avantajından faydalanmak istiyor. Kullanılan Konut Kredileri Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'na transfer edilebiliyor. Bir bankadan diğer bankaya konut kredisi aktarması yaparken dikkatli olunması gerekiyor. İki kredi arasında faiz açısından elde edilecek kar oranı. Transfer edilecek krediyi bankada ödeyeceğiniz faiz tutarı bazı durumlarda ödemeniz gereken yüzde 1 veya yüzde 2 erken kapama cezasını aşıyorsa kredi transferini yapmalısınız. 

Bu bankaların listesi;

1-Akbank

2-Altenatifbank

3-Anadolubank

4-Denizbank

5-QNB Finansbank

6-Şekerbank

7-Tekfen Bank

8-ICBC Turkey Bank A.Ş.

9-ING Bank

10-Türk Ekonomi Bankası (TEB)

11-Ziraat Bankası

12-Garanti Bankası (Garanti BBVA)

13-Halkbank (Halk Bankası)

14-İş Bankası

15-Vakıfbank

16-Yapı ve Kredi Bankası


Hangi bankalar Konut kredisi transferi yapıyor?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a konut kredisi transferi yaparsanız oldukça karlı çıkıyorsunuz. Bu bankalar diğer bankalardan daha az faiz oranına sahip. Faizsiz bankacılık sloganı ile hareket eden Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım  yüzde 0,99 kar oranı ile birlikte 180 aya kadar taksit seçeneği ile Konut Kredisi transferi seçeneğini sizlere sunuyor.

Kredinin çekildiği bankalar kredinin erken kapatılması durumunda belirli bir kesinti yapıyor. Erken ödeme cezası olarak krediyi bir kerede ödemek isteyenlerden ücret alıyor. Erken ödeme cezası yaklaşık olarak  yüzde 1 veya  yüzde 2 civarında. Tüm bu ödeme ve ceza ücretleri dahil olunca tüketicinin krediye toplam maliyeti v verilen faiz oranlarından avantajlı ise refinansman olarak yani konut kredisi transferi yapılabiliyor.

Konut Kredisi transfer ve taşımada gerekli evraklar neler?

Konut kredisine başvurulan belgeler kredi transferinde de isteniyor. Dosya masrafı, sigorta, ekspertiz ücretleri gibi konuların da konut kredisinden bir farkı yok. İstenen belgeler şöyle; Krediye konu olan ve satın alınacak olan konutun tapusunun fotokopisi, Kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet vb.) Aylık gelir belgesi. Ayrıca, ikametgah belgesi veya son 3 ayda adınıza düzenlenmiş olan elektrik, su, doğalgaz, telefon faturası talep edilebilir.

Konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler neler?

Kredi başvurusu ön onay aldığında gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için üç temel belge talep edilir. İstenecek belgeler şunlar; nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı. olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz var ise kredi alma ihtimaliniz yüksektir. Düzenli geliri olmayanlar kredi almak için kefil uygulamasını kullanabilir. 

Konut kredisi faizlerinde son durum ne?

Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?


Geri Dön