15 / 05 / 2024

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

Yeni bir Borç Yapılandırması paketi geleceğinin açıklanmasının ardından pek çok kişi, yapılandırmanın neleri kapsayacağını, prim borçlarını yapılandırmanın mümkün olup olmadığını araştırıyor. Peki SGK borçları yapılandırma kapsamına girecek mi? Hangi borçlar yapılandırılabilir? İşte detaylar



HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILABİLECEK?

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, genel sağlık sigortası primleri, sosyal güvenlik destek primi ve ayrıca ödeme imkânı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primleri ile topluluk sigortası primi yapılandırma kapsamında olacak.   

Bağ-Kur’dan sigortası olanların dondurulmuş olan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar da bu paket dahilinde yapılandırılabilecek.

Yapılandırma kapsamına tüm borçlar girmezken, 31 Aralık 2022’den önceki döneme ait olması şartı aranacak ve bu tarihten önceki devlete olan borçları yapılandırma imkanı doğacak.

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

ÖDEMEDE HANGİ KOLAYLIKLAR SAĞLANACAK?

Yapılandırma konusunda merak edilen sorulardan biri de eski borçların bir kısmının silinip silinmeyeceği oluyor. Yapılandırma kapsamında borçların tamamen silinmesi söz konusu olmayacak ama yapılandırma ile faizsiz olarak ve taksitli şekilde ödeme imkanı getiriliyor.

Yapılandırma kapsamında olan borçları dileyenler taksitle ya da peşin olarak ödeyebilecek. Yapılandırma kapsamına giren alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) değişim oranı ile güncelleme yapılarak alınacak.

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ziraat Bankası’ndan bu kart için başvurana tam 300 TL hediye!

Beklenen haber geldi! İlköğretim ve ortaöğretim bursları yattı mı? Kaç lira ödenecek?


Geri Dön