28 / 04 / 2024

Mango Gıda Şekerbank'a borç yapılandırması gerçekleştirdi!

Mango Gıda Şekerbank'a borç yapılandırması gerçekleştirdi!

Mango Gıda Sanayi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Şekerbank borç yapılandırılması, ipotekli taşınmazlar satışı ve buna dair Vefa hakkında bahsetti. Mango Gıda Şekerbank'a borç yapılandırması gerçekleştirdi...



Mango Gıda tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şekerbank borç yapılandırılması, ipotekli taşınmazlar satışı ve buna dair Vefa hakkı...


Şirketimizle Şekerbank arasında, Şirketimizin Şekerbanka olan Kredi Borcunun yapılandırılması konusunda bir protokol imzalanmış olup şartları özetle aşağıdaki gibidir:


               BORÇ YAPILANDIRMA VE İPOTEKLİ TAŞINMAZLAR SATIŞI


1- Bugüne kadar işlemiş faiz ve masraflar dahil olmak üzere ve indirim yapılmak suretiyle 8.183.755 TL nakdi borç miktarı üzerinde mutabık kalınmıştır.

2- Mutabık kalınan bu borç miktarı 2 yıl anapara ödemesiz, 10.07.2014 tarihinden itibaren yılda bir defa faiz ödemesi yapılmak üzere yıllık %10 faiz oranından 10.07.2018 tarihine kadar taksitli olarak yapılandırılacak ve ödenecektir.

3- Borç karşılığı bankaya ipotekli taşınmazlar konusunda taraflar şu şekilde anlaşmışlardır.

3.1-İpotekli taşınmazlar cebri icra yoluyla satılacak ve satış bedelleri borca mahsup edilecektir.Taraflar, ihalede fiyatın düşük kalmaması için ihaleye katılımın artması, pey sürülmesi ve mümkün olan en yüksek fiyattan ihalenin gerçekleşmesi ve ihalenin en kıs sürede kesinleşerek ihaleden gelecek bedellerin borçtan en kısa sürede mahsubu için çaba gösterecek olup ,Bursa Yenişehirdeki mülkiyeti Sepken Tarım'a  ait taşınmazlar ile Afyon Sandıklıdaki mülkiyet Mono Gıda'ya ait taşınmazlar için toplam 5.735.000.- TL pey sürülmesine dair tarafların öngörüleri ve bu meblağlardan yasal kesintiler yapıldıktan sonra kalan meblağların borçtan mahsubuna dair beklentileri bulunmaktadır.

3.2-Şekerbank bu Taşınmazların  ihalesine alacağa mahsuben iştirak etmek hakkına sahip olup, gayrimenkullerin banka tarafından alacağa mahsuben satın alınması halinde  tescilin gerçekleşmesini müteakiben elde edilecek tahsilat da aynı şekilde borca mahsup edilecektir.Banka Taşınmazları alacağa mahsuben aldığı takdirde ödenecek cebri icra masraf ve harçlarının ilavesi ile hesaplanacak kalan borç miktarı için, işbu protokolün imza tarihinden itibaren 2 yıl anapara ödemesiz süre tanınacaktır. Gayrimenkul satışlarından gelen para, öncelikle yasal harç ve masraflar, anapara ödemeleriyle vekalet ücretinden mahsup edilecektir.

VEFA HAKKI VE KULLANIMI:

3.3-Taşınmazları icra kanalıyla satışlarında alacağa mahsuben Bankaca iktisap  edilmesi ; borçlulara, ihale tarihinden başlamak üzere 5 yıl vefa hakkı tanınacaktır.

Tanınan işbu vefa hakkı sürelerince taşınmazlar için yapılması gereken her türlü işlemler (korunması, bakımı, sigorta vb.) için sarf edilecek tüm giderler Borçlulara ait olacak,  Banka bu süre içinde taşınmazların tahliye edilmesi ve/veya kira ödemesi yapılmasıyla ilgili herhangi bir talepte bulunmayacak, taşınmazların kullanım ve tasarrufu borçlulara ait olacaktırç Vefa hakkı süresince veya süreden önce borçlu tarafından talepte bulunulması halinde borçlu veya göstereceği 3.kişiye taşınmazların devri, vefa hakkının borçlu veya göstereceği 3.kişi tarafından kullanılması durumunda; taşınmazların icradan banka satın alma bedeline,

Konu taşınmazların devralınması için yapılacak tüm harç, masraf ve giderler eklenmesi ile oluşacak bedele yıllık %10 oranında faiz işletilerek vefa hakkı kullanım bedeli belirlenecektir.




Geri Dön