28 / 04 / 2024

8 soruda sosyal güvenlik borç yapılandırması! İşte tüm merak edilenler...

8 soruda sosyal güvenlik borç yapılandırması! İşte tüm merak edilenler...

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, 26 Ocak 2023 tarihli yazısında sosyal güvenlik borç yapılandırmasına ilişkin akıldaki soruları cevapladı. İşte detaylar...



Kasım 2020 yılında çıkan kanunla vergi ve sigorta prim borçları için kapsamlı yapılandırmaya gidildiğini söyleyen Doğan, bugünkü yazısında (26 Ocak 2023) için bilinenler kapsamında sosyal güvenlik borç yapılandırmasında merak edilenleri cevapladı.

1- Hangi borçlar yapılandırılacak?

Sigorta primleri, genel sağlık sigortası (GSS) primleri, işsizlik sigortası primleri, sosyal güvenlik destek primi, ödeme olanağı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası durumunda ortaya çıkacak alacaklar yapılandırılabilecek.

2- Hangi tarihteki borçlar için yapılandırma yapılabilecek?

31 Aralık 2022 tarihinden önceki döneme ait borçlar yapılandırılacak.

3- Geçmiş borçlar silinecek mi?

Hayır, borçlar silinmeyecek, sadece yapılandırılacak.

8 soruda sosyal güvenlik borç yapılandırması! İşte tüm merak edilenler...

4- Borçların ödenmesi nasıl olacak?

İşte Doğan’ın yazısının tamamı:
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön