27 / 04 / 2024

Taşınmazlar ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Borç yapılandırması geliyor!

Taşınmazlar ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Borç yapılandırması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 7440 sayılı kanun kapsamında belirlenen taşınmaz yapılandırma detaylarını Resmi Gazete'de yayımladı. Yapılandırma için son tarih 31 Mayıs olarak açıklandı. Alacaklar, peşin veya 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksitte ödenebilecek. Borç yapılandırması ile



Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği'ne göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmemiş olan kullanım bedelleri ve hasılat/ticari kâr payları, 7440 sayılı kanunun 10. maddesi kapsamında yapılandırılacak. Bu yapılandırmadan yararlanmak isteyenler, borçlarına ilişkin dava açmayacaklarına veya açılmış davalardan vazgeçeceklerine dair dilekçe ile birlikte 31 Mayıs'a kadar başvurmalıdır. Ancak Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas ilinin Gürün ilçesindeki borçlar için son başvuru tarihi 31 Ekim'dir.

 Taşınmazlar ile ilgili karar Resmi Gazete de yayınlandı! Borç yapılandırması geliyor!

Yapılandırılan borçlar 48 ay taksitle ödenebilecek

Yapılandırma kapsamında alacakların ödeme koşulları belirlendi. Alacakların asılları Yİ-ÜFE tutarıyla toplanarak ödenecek ve peşin veya 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksitte ödeme seçenekleri sunulacak. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ının tahsilinden vazgeçilecek ve katsayı uygulanmayacak. Sadece fer'i alacaktan ibaret olan ödemelerde ise Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim yapılacak.

Taksitli ödemelerde alacak tutarına göre farklı katsayılar uygulanacak. Örneğin, 12 taksit için 1.09 katsayısı, 18 taksit için 1.135 katsayısı kullanılacak. Katsayılar hesaplandıktan sonra, aylık dönemler halinde ödenecek taksit tutarı belirlenecek. Ödemelerin tercih edilen süreden daha kısa bir sürede yapılması durumunda, ilgili katsayıya göre bir düzenleme yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön