08 / 05 / 2024

Taşınmazlar ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Borç yapılandırması geliyor!

Taşınmazlar ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Borç yapılandırması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 7440 sayılı kanun kapsamında belirlenen taşınmaz yapılandırma detaylarını Resmi Gazete'de yayımladı. Yapılandırma için son tarih 31 Mayıs olarak açıklandı. Alacaklar, peşin veya 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksitte ödenebilecek. Borç yapılandırması ile



 Taşınmazlar ile ilgili karar Resmi Gazete de yayınlandı! Borç yapılandırması geliyor!

Hak kaybı yaşanmaması için dikkat edilmeli

Hükümetin yürürlüğe koyduğu bir tebliğe göre, borçluların birinci veya ikinci taksitlerini süresinde ödememesi veya eksik ödemesi durumunda, bir takvim yılı içerisinde üçten fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen taksitlerin son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da geç ödeme zammıyla birlikte ödenmemesi durumunda, borçlular uygulamadan yararlanma hakkını kaybedecekler.

Ancak borçlular, borçlarını tamamen ödemedikleri durumlarda ödedikleri tutar kadar uygulama hükümlerinden yararlanabilecekler.

Milli Emlak'tan borç yapılandırma müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Borçluların 31 Mayıs tarihine kadar başvuruda bulunmaları ve 7440 sayılı kanunda belirtilen süre ve şekilde alacaklarını ödemeleri durumunda, açılan davalar sonlandırılacak ve icra takipleri durdurulacak. Başvuruda bulunan ve açtıkları davalardan vazgeçen borçluların ihtilafları ile ilgili olarak karar tarihine bakılmaksızın, 12 Mart'tan sonra yayımlanan 7440 sayılı kanun uyarınca tebliğ edilen yargı kararlarına göre işlem yapılmayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön