28 / 04 / 2024

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Kamu borçlarına yapılandırmak isteyen vatandaşların başvuruları devam ediyor. Şu zamana kadar 1,5 milyon mükellef yapılandırma için başvurusunu yaptı.  Toplam yapılandırma bedeli 50 milyar TL'nin üstünde seyrederken 1,6 milyarlık tahsilat olduğu açıklandı.



Borç Yeniden Yapılandırma Nedir?

Borç yeniden yapılandırması, şirketler, bireyler ve hatta ülkeler tarafından mevcut borçlarını ödememe riskinden kaçınmak için, örneğin daha düşük  faiz oranlarını müzakere ederek kullanılan bir süreçtir . Borç yeniden yapılandırması, bir borçlu finansal kargaşa içindeyken iflastan daha ucuz bir alternatif sağlar ve hem borç alan hem de borç verenin yararına çalışabilir.

Borç Yeniden Yapılandırması Nasıl Çalışır?

Bazı şirketler iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarında borçlarını yeniden yapılandırmaya çalışırlar. Borç yeniden yapılandırma süreci tipik olarak borç verenlerin kredi faiz oranlarını düşürmeyi, şirketin borçlarının ödeneceği tarihleri ​​uzatmayı veya her ikisini birden kabul etmesini içerir. Bu adımlar, şirketin yükümlülüklerini geri ödeme ve iş hayatında kalma şansını artırır. Alacaklılar, şirketin iflas veya tasfiyeye zorlanması durumunda daha da az alacaklarını anlıyorlar .

Devlete olan borçlar ile alakalı yapılandırmada tüm ayrıntılar belli oldu. 13 Mart'ta yürürlüğe giren yasa ile beraber ilk olarak vergi daireleri  ve sosyal güvenlik müdürlüklerine verilecek olan borçlar olmak üzere çok sayıda kurumun alacağı yapılandırılıyor.

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Kanun bütününde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine giden mükellef sayısı 1 milyon 529 bin 285'e erişti.

2 milyon 302 bin adet kişinin dosyası tamam olurken toplam 52,2 milyar TL'lik borç yapılandırıldı. Şu ana kadar 1,6 milyar TL'lik tahsilat gerçekleşti.

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun


Geri Dön