28 / 04 / 2024

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam



 

Yeni yapılandırma paketinden milyonlarca kişi yararlanırken, yapılandırma kapsamında yer alan alacakların toplamı ise 521 milyar TL’yi buluyor. Şimdi vatandaşların aklında “Yapılandırma için başvurular ne zaman başlayacak? 2 bin liranın altında borçlar ne zaman silinecek?” soruları dolaşıyor. İşte yanıtlar…

Türkiye tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi olarak duyurulan Borç Yapılandırma Kanunu, sayıları 14 milyonu bulan vatandaşlar için imkan sağlayacak ve  borçlarını uygun imkanlarla, faizsiz ödeyebilme imkanı sunacak.

Borçları 2 bin TL’nin altında olan pek çok kişi ise borçlarının ne zaman silineceğini merak ediyor. Kamuya olan borçlar anlamında vatandaşlara büyük rahatlama getirecek paketin yasalaşmasıyla, faiz ödemek zorunda kalmadan, üstelik taksitler halinde tüm borçlar bitirilebilecek.

 BORÇLAR İLK KEZ SİLİNİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  yeni yapılandırma paketindeki önemli bir detayı pakete ilişkin mecliste yaptığı sunumda ilk kez açıklamıştı.

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

 Bu yapılandırma paketinin öncekilere göre çok daha geniş kapsamlı olduğunun altını özellikle çizen Elitaş, bu pakette ilk kez getirdikleri bir düzenlemeyle  vatandaşların vergi, faiz, ceza dahil  2 bin lirayı aşmayan tüm borçlarını silecekleri müjdesini verdi.

521 MİLYAR LİRALIK BORÇLARI KAPSIYOR

Yeni yapılandırma paketi 521 milyar liralık borç ödemesi dahilinde  emlak vergisi, trafik cezası, vergi borcu, öğrenim kredisi gecikme faizi, SGK prim borcu gibi kamuya olan tüm borçlar yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön