13 / 05 / 2024

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam



Bu kapsamda,  dava aşamasında bulunsa da yapılandırma kapsamına dahil olan vergi borcu 181,2 milyar lirayı bulurken, dava konusu olan vergi dosyası sayısı da 215 bin 511 adet oldu. Bu vergi borçlarından devletin yapacağı tahmini tahsilat 43,5 milyar TL şeklinde açıklandı.

DÜŞÜK BORÇLARI SİLME İŞLEMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yapılandırma paketinin getirdiği en büyük yenilik ise vatandaşların hangi türden olursa olsun 2 bin TL altı tüm borçlarının silinmesi olacak.

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Bu hamle ile devlet, toplam 4,6 milyar liralık borç tahsilatından vazgeçmiş oluyor. 2 bin lira altı vergi borçlarının da dahil olduğu borç yapılandırma paketinin şubat ayı içinde önce TBMM Genel Kuruluna gelmesi, ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu aşamaların ardından düşük miktarlı vergi borçları silinecek . Silinme işlemi yapılacak olanlar, 31 Aralık 2022 yılına kadar olan 2 bin TL altı borçlar olacak.

Migros Sanal Markette Omo 1,5 kilosu 35 liraya düştü! 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Annelere tam 16 bin TL destek! Başvuran herkes alıyor!

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

Bu haber iş arayanlara bayramı yaşatacak! 86 belediyede birden ilan açtı! Biri size uygun olabilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön