28 / 04 / 2024

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

Yeni sosyal destek kararları çerçevesinde yapılacak devlet yardımı kapsamında, evi ya da eşyası eskimiş ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak devlet yardımında 2023 yılı rakamları belirlendi. Bu destek ödemesi miktarını duyan bayram edecek! Peki  ev onarım yardımını kimler alabilir? Nasıl başvuru



 

Devlet, evi oturulmayacak durumda olan ya da eşyası eskimiş vatandaşlara başlattığı destek ödemesi, ihtiyaç sahiplerine bayramı yaşatacak.  

Yeni sosyal destek yardımları karara bağlandı. Buna göre, devlet eşyası ya da evi eskimiş olan vatandaşlara 75 bin TL’den başlayan devlet desteği verecek.

 

75 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Hükümetin maddi zorluklar yaşayan vatandaşlar için hazırladığı destek paketleri arasında yer alan bu yardım kapsamında evinde ihtiyacı olana 75 bin TL, 150 bin TL ve 200 bin TL yardım yapılacak.

Buna göre oturulamayacak durumda bulunan evlere yaşamını sürdüren vatandaşlar,  200 bin TL’lik betonarme ev yardımından yararlanabilecekler.  Bu yardımdan faydalanmak için belirtilen şartları yerine getirmek yeterli olacak.   Karar Gazetesi’nin haberine göre, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından belirtilen şartları yerine getirenler için 2023 yılı devlet yardımı miktarları belli oldu.

Buna göre, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ev yapım ve onarım yardımı için 2023 yılında belirlenen ödeme miktarları şöyle;

Devlet ev onarımı destek ödemesi: 75.000 TL

Prefabrik ev yapımı için destek ödemesi: 150.000 TL

Betonarme ev yapım için destek ödemesi: 200.000 TL

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bu yardım kalemlerinden yararlanmak için belli şartları yerine getirmek gerekiyor. Betonarme ev yapım desteği almak isteyenler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurularını gerçekleştirebilecek.


Geri Dön