29 / 04 / 2024

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatına yönelik adaletsizlikleri gidermek için kolları sıvayan hükümetin EYT’den sonra maaşı düşük kalan emekliler için  intibak yasası çıkarma hazırlığında olduğu belirtiliyor.  Peki intibak nedir? Daha önce nasıl çıkarıldı? Kimler faydalanacak?



 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından, adaletsizlik yaşadığını düşünen başka çalışan ve emekli kesimleri de sorunlarının çözümü için adım atılmasını bekliyor. Aynı dönemlerde emekli olanlar arasındaki maaş farkının kapatılması talepleri çeşitli kesimlerden yükselirken, hükümetin bir sonraki adımının bu konuda bir çalışma ile SGK ve Bağ-Kur arasında primlerin eşitlenmesi yönünde olacağı konuşuluyor.

Hükümetin aynı dönemlerde emekli olanlar arasında maaş farkı adaletsizliğini ortadan kaldırmak için yeni bir intibak düzenlemesini hayata geçirmeye dönük adımlar atacağı belirtildi.

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

2000 SONRASINA ERKEN EMEKLİLİK YOLU AÇILABİLİR

Özellikle 2000-2008 yılları arasındaki dönemde, ilk kez sigortalı işe girişi olanlar ve EYT düzenlemesini kıl payı kaçıranlar için emeklilik yaşını da öne çekecek bir düzenleme hazırlığı olduğu Ankara’dan gelen haberler arasında…

Kulislerde konuşulan çalışmanın detaylarına ve intibak düzenlemesine ilişkin, SGK Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk’te  açıklamalarda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön