27 / 04 / 2024

Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? İşte, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları

Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? İşte, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin detayları belli oldu. Yarın kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Ardından yasa teklifi TBMM’ne sunulacak.



Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları belli oldu. Hükümet 84 milyona barış eli uzatarak vergi borçlarından sigorta primlerine, trafik cezalarından öğrenim kredisine kadar birçok başlıkta yapılandırmaya gidecek.

Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? İşte, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları

Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş’in haberine göre, şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı olanağı da sunulacak. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), belediyelere olan borçlar, su ve öğrenim kredisi borçları, gümrük, askerlik cezaları yapılandırma paketi içerisinde yer alacak. İlk taksitini yatıranların sigorta prim teşvikinden yararlanacağı belirtilirken, peşin ödemelerde ise borçların yüzde 90'ının silinme fırsatı doğacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Yapılandırma paketi kapsamında borcu olanların öncelikle internet üzerinden borçlarını sorgulaması gerekiyor. Konuyla ilgili yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından borcunu yapılandırmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Ayrıca vergi yapılandırma işlemleri daha önceki yapılandırmalarda olduğu gibi vergi daireleri ve online olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi gib.gov.tr aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Ayrıca sözkonusu yapılandırma kapsamında; bütün borçlar kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenebilecek.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön