19 / 05 / 2024

Doğubeyazıtta OSB

Doğubeyazıtta OSB

DAP Eylem Planı'na göre komşu ülkelerle ticari ilişkiler geliştirilirken, öncelikle Doğubayazıt'ta İran ile Türk sanayicilerinin kullanımına yönelik ortak bir organize sanayi bölgesi kurulacak.

Doğubayazıt'ta OSB kurulacak!

DAP Eylem Planı'na göre komşu ülkelerle ticari ilişkiler geliştirilirken, öncelikle Doğubayazıt'ta İran ile Türk sanayicilerinin kullanımına yönelik ortak bir organize sanayi bölgesi kurulacak.

Doğubeyazıt Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doğubeyazıt Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Eraslan tarafından kuruldu.

Kınık OSB'nin 2. kısmına yatırımcı ilgisi!

Ön taleple genişletilmeye çalışmalarına ilgi yüksek. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, ön talebe 19 firmanın başvurduğunu bu başvurularla OSB'nin ikinci kısmını yüzde 80'inin şimdiden dolduğunu açıkladı.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Düzce OSB yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

İç Anadolu’yu Marmara Bölgesi’ne bağlayan ana aks üzerinde yer alan Düzce büyük bir atılım içinde. Doğası, spor turizmi ve OSB yatırımları ile dikkat çekiyor. Düzce yatırımcıların ve turistlerin yeni gözdesi...

OSB’lere yeni model!

Türkiye'de ihtisas OSB’lerin sayısının yükseleceğini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, OSB’ler arasında işbirliği imkanlarının doğacağını kaydetti. 10 OSB arasında ‘kardeşlik’ protokolü de imzaladı.

Sanayicilerin teknolojik dönüşümüne yeni nesil OSB modeli!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BM Kalkınma Programı tarafından hazırlanan "2023'e Doğru Türkiye'de OSB'lerin Dönüşümü" raporu, sanayicilerin yüksek kaliteli altyapı ortamını nedeniyle OSB'leri tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Hassa Tüneli ve OSB’si bölgeye nefes aldırcak!

Doğu ve Güneydoğu, Hatay, Amanos Dağları’nın altından geçecek 30 kilometrelik Hassa Tüneli ile bölgede kurulacak olan OSB’nin artık hayata geçmesini bekliyor..

OSB'lerde parsel sınırı doğru değil!

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım, Üretim Reform Paketi ve istihdamı değerlendirdi. Yıldırım, OSB parseli için getirilen yüzde 25’lik kâr sınırının mümkün olmadığını savundu.

Kırşehir OSB'ye cami inşa ediliyor!

Kırşehir OSB'de yapımı planlanan caminin temeli atıldı.Kırşehir Valisi Necati Şentürk, cami yaptırmanın ecdada yakışan en doğal davranışlardan biri olduğunu dedi.

Artvin Arhavi OSB için çalışmalar başladı!

Başkanlığını Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın yaptığı Artvin’in tek Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı Arhavi OSB için ilçede toplantı yapıldı.

Sinop-Boyabat OSB Doğal Gaz Boru Hattı için acele kamulaştırma!

2016/9420 sayılı Sinop/Boyabat OSB Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Sinop İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çankırı-Şabanözü OSB doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Çankırı/Şabanözü OSB Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Ankara ve Çankırı İlleri Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı

Doğubeyazıtta OSB Haberi

Doğubeyazıtta OSB

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Eylem Planı ile kapsamında başta İran olmak üzere komşu ülkelerle ticari ilişkiler geliştirilecek. AA muhabirinin Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan DAP Eylem Planına göre, bölgede mevcut kara gümrük kapıları modernize edilecek.


Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, 2015-2018 yıllarında Hakkari'de Esendere sınır kapısı, Iğdır'da Dilucu sınır kapısı Van'da Kapıköy sınır kapısı "yap-işlet-devret" modeliyle modern hale getirilecek. Pasif durumdaki kara gümrük kapıları da faaliyete geçirilecek.Bölgenin sahip olduğu Irak ticaret potansiyelinin ekonomiye daha fazla katkıda bulunması amacıyla Üzümlü ve Derecik sınır kapılarının fiilen faaliyete geçebilmesi için fiziki altyapı tesis edilecek.


Başta İran olmak üzere komşu ülkelerle ticari ilişkiler geliştirilecek. Bu kapsamda da öncelikle Doğubayazıt ilçesinde İran ile Türk sanayicilerinin kullanımına yönelik özel destekli ortak bir organize sanayi bölgesi (OSB) kurulması amacıyla...