02 / 05 / 2024

OSB’lere yeni model!

OSB’lere yeni model!

Türkiye'de ihtisas OSB’lerin sayısının yükseleceğini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, OSB’ler arasında işbirliği imkanlarının doğacağını kaydetti. 10 OSB arasında ‘kardeşlik’ protokolü de imzaladı.



Organize Sanayi Bölgeleri’nin Türkiye’nin ihtiyacı olan ürünleri üretmesi amacıyla ihtisaslaşmasına yardımcı olacak, OSB’ler arasında düzenlenen kardeşlik protokolüne imza atıldı. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin en gelişmiş sanayi altyapısının bulunduğunu söyleyerek, bölgenin 11 ilinde yer alan 89 OSB’sinde yaklaşık 830 bin  kişinin istihdam edildiğini ve bu zamana kadar burada bulunan projelere 1.2 milyar lira kredi desteği sunduklarını açıkladı.

Bakan Varank, “Balıkesir Ayvalık Gıda ve Gıda İşleme İhtisas,  Büyükkarıştıran ve Evrensekiz OSB’lerini ‘Yeni Proje’ olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına teklif ettik. İnşallah onları da yatırım programına aldıracağız” dedi.

İŞ BİRLİKLERİ İÇİN 

Kardeş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi kapsamında 10 OSB’nin “kardeşlik protokolü”ne imza atacaklarını söyleyen Varank,  ortak projeler yaptıklarını ve tecrübelerini paylaşacaklarını açıkladı.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Marmara Bölge Toplantısı, Bakan Varank, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ile Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda  düzenlendi. Varank,  OSBÜK’ün OSB’lerin yaşadığı sorunları çözmek ve sanayicilerin önünde bulunan engelleri kaldırmak için Bakanlığın önemli bir paydaşı olduğunu sözlerine ekledi.

İLK DEFA BAŞLADI

Varank, şu ifadeleri kullandı: “Kardeş OSB Projesi hayata geçiyor. 10 OSB’miz kardeşlik protokolüne imza atarak ortak projeler geliştirmeye ve tecrübelerini paylaşmaya evet diyecek. Ülkemizde ilk defa başlatılan girişimin, geniş uygulama alanı bulacağına ve iş birliklerine kapı aralayacağına inanıyorum.”

10 OSB İÇİN İMZE ATILDI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Marmara Bölge toplantısında, bölgede bulunan 10 OSB kardeşlik protokolüne imza atıp Türkiye’de bir ilk düzenlendi. Bakan Varank, “Atalarımızın dediği gibi birlikten kuvvet doğar. Ülkemizde ilk defa başlatılan bu girişimin, geniş bir uygulama alanı bulacağına ve verimli işbirliklerine kapı aralayacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

PROGRAMIN PARÇASI OLUN

Ar-Ge, KOBİ destekleri ve yatırım teşvikleri için ayrı ayrı başvuruda bulunması gerektiğini söyleyen Varank, şu açıklamalarda bulundu:  “Program kapsamındaki yatırımlarınız 10 milyon liranın altında bir bütçeye ihtiyaç duyuyorsa, KOSGEB Teknoyatırım Programı’na başvurabilirsiniz. Bütçeniz 10 milyon liranın üzerindeyse stratejik teşviklerden, 50 milyon liranın üzerindeyse de proje bazlı teşviklerden faydalanabiliyorsunuz.  Sonraki aşamada diğer öncelikli sektörler ve ürün grupları için de çağrılarımıza bir an önce çıkacağız. Gelin sizler de bu programın bir parçası olun, başvurunuzu yapın.”   


Geri Dön