28 / 04 / 2024

Mustafa Türker: OSB'lere kamulaştırma hakkı yeniden verilmeli!

Mustafa Türker: OSB'lere kamulaştırma hakkı yeniden verilmeli!

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Türker, Anayasa Mahkemesinin Organize Sanayi Bölgelerindeki kamulaştırmaya dair aldığı kararı değerlendirdi. Mustafa Türker 'OSB'lere kamulaştırma hakkı yeniden verilmeli' dedi...



Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Türker şunları söyledi: "Tabii bizde kötüyü önlemenin en kolay yolu yasaklamak. Biz imar yasasındaki eksiğin bakanlıktan tarafından giderilmesini istediğimiz zaman bakanlık üst düzey yetkililerinden bir tanesi bize; 'Organize Sanayi Bölgelerine bu yetkiyi vermek istemiyoruz. Çünkü kötüye kullanılabilir' dedi. Neticede bu planı onaylayacak kişi bakanlık. 

Bakanlığında gayet iyi bir kadrosu var. Sanayicinin bir şikâyeti varsa bu planı onaylamaz, red edersiniz. 

Bu durumu baştan bitirmek yanlış. Anayasa Mahkemesi'nin imar durumu ile ilgili maddeyi çıkarmasını, konunun mahkeme tarafından yanlış değerlendirilmesine bağlıyorum. Bir şekilde o hakkın tekrar Organize Sanayi Bölgelerine verilmesi gerekiyor. Fakat kimsenin de yerinin gasp edilip istimlâk edilmesi gibi bir düşüncemiz yok. Ama işlerin hızla ilerlemesi için bu yetkinin Organize Sanayi Bölgelerine verilmesi gerekiyor. Daha önce Organize Sanayi Bölgelerinde yapılması mümkün olmayan ticari alanlar vardı. O da bir sorundu. Yüzde 10'luk bir sınır konularak bu sorun aşıldı. Tabii bazı arkadaşlarımıza ve sanayicilere ters geliyor fakat OSB'lerde insanlar iş yapmak için yer alıyorlar."


Hürses


Geri Dön