29 / 04 / 2024

doğudaki oteller

doğudaki oteller

Çözüm Süreci ile turizmde bölgenin adeta parlayan yıldızı haline gelen Mardin'de, terör örgütü PKK'nın yol kesme, hendek kazma, yola patlayıcı yerleştirme eylemlerinin turizme vurduğu darbe sonucu oteller kapasitelerini düşürdü

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Doğu bölgesinde ki dönüşüm çalışmaları sürecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ''Doğudaki değişim ve gelişim, batıdaki gelişimden hiçbir zaman ayrı olmayacak.'' dedi. Albayrak, Doğudaki yatırımlar hakkında açıklamalar yaptı. 

Uzungöl’e doğasına uygun oteller yapılacak!

Turizm cenneti Uzungöl’de yıkılacak bölgeyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Göl kıyısındaki temizliğin ardından birinci etap olarak belirlenen, gölün doğusunda otellerin yoğunlaştığı bölümde düzenlemeye gidiliyor..

Doğuş Grubu, Weggis Oteli'ni 184 milyona satın alıyor!

Daha önce Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve İspanya’da peş peşe oteller alan Doğuş Grubu Weggis Oteli'ni 184 milyona satın alıyor

Çin'de termal tesis inşaatı çöktü!

Doğudaki Fengcheng'deki bir termal enerji tesisi inşaatında gerçekleşen kaza sonucunda, bölgeye onlarca itfaiye aracı gönderildi.

Doğudaki yeni konutlara balkon ayarı!

Doğu ve Güneydoğu’da yeniden yapılanmanın devam ettiğini belirten Çevre Bakanı Özhaseki, 30 bin konutun kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Taleplerle geleneksel detaylara yer veriyoruz. ‘Damda yatıyoruz’ dediler. Balkonları büyüttük. Salça kaynatacak yer yapıyoruz” dedi.

TOKİ, Doğudaki konutları yılbaşından sonra teslim edecek!

TOKİ Başkanı Turan "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde konut inşa etmeye başladık, bütün bölgede rezerv konut inşaatlarına başladık. Yılbaşından sonra belli bölgelerde teslimlere de başlayacağız." dedi.

Doğuş Grubu, Hırvatistan Zadar'da otel açacak!

Doğuş Grubu tarafından, Hırvatistan’ın Zadar şehrinde Hyatt Regency oteli açacak. 100 milyon euro değerinde planlanan otel yatırımı ile Hırvatistan’da Hyatt Oteller zincirinin ilk oteli açılmış açılacak.

Onur Öngün'den doğudaki vatandaşlara evinizi satmayın çağrısı!

Terör nedeniyle doğudaki konut fiyatlarının düştüğünü belirten Onursal Gayrimenkul Başkanı Onur Öngün “Fiyatlar artacak, kimse evini satmasın” çağrısında bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm sektörü ne durumda?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son günlerde artan terör olayları, turizm sektörünü vurdu. Turistlerin, rezervasyonlarını iptal etmesiyle doluluk oranı yüzde 5'in altına inen bölgedeki oteller bayramda ziyaretçi ağırlayamayacak.

Doğuya yatırım durdu, oteller boş, bankalar kredi vermiyor!

Doğu ve güneydoğuda silahların tekrar gün yüzüne çıkması, üç yıldır bölgeye yatırım için çırpınan iş adamlarını ve nakliyecileri vurdu. Bölgede konut satışları da durma noktasında...

BOTAŞ yeni boru hattı inşa edecek!

BOTAŞ, doğudaki arz kaynaklarından alınan doğalgazın batı ve güneybatıdaki talep noktalarına iletim hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve sistem güvenliğinin sağlanması için yeni boru hattı inşa edecek.

1994 yılında İstanbul'da doğalgaz kullanımı yaygınlaşıyormuş!

1994 yılında İstanbul'da doğalgaz kullanımı konutlarda yaygınlaşıyormuş, beş yıldızlı oteller ise yavaş yavaş doğalgaza geçiyormuş. 101 sanayi kuruluşu, 6 büyük otel ve 125 bin konut doğalgaz kullanıyormuş.

doğudaki oteller Haberi

doğudaki oteller

Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütü PKK'nın eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.


Turizme yönelik yatırımların arttığı, turist sayısında hedef büyüten kentte PKK'nın yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi eylemleri turizmdeki gelişmeyi sekteye uğrattı.


Tur ve rezervasyonların birbiri ardına iptal edildiği, turizm yatırımlarının durma noktasına geldiği Mardin'de, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının da yarıya düşmesi sonucu oteller küçülmeye gitti.


Kentteki 20'yi aşkın otelde 3 ayda yaklaşık 450 personel işten çıkarıldı.


- "Birçok otel kapanma aşamasına geldi"


Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, son yaşanan olayların Mardin turizmini ciddi manada etkilediğini söyledi.


Güngör, Çözüm Süreci'nde yapılan anketlerin Türkiye'deki her 10 kişiden 7'sinin...