25 / 07 / 2024

doha metrosunu türklermi yapacak

doha metrosunu türklermi yapacak

2022 Dünya Kupası'na hazırlanan Katar'daki en büyük metro ihalesini STFA ve Yapı Merkezi'nin aralarında bulunduğu konsorsiyum kazandı. Bu Türk şirketlerin yurtdışında kazandığı en yüksek bedelli proje...

Katar şirketlerinden Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen Türkiye-Katar Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Hilton Doha The Pearl Residences Katar'da açıldı!

Hilton'un Katar'daki en büyük otel projesi olan Hilton The Pearl, Doha'da kapılarını açtı. Modern mimariyle tasarlana notelin Türk misafirler için de önemli bir destinasyon haline gelmesi bekleniyor.

Katarlılar Türkiye'ye 22 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Özer, "Katar, Türkiye'de en kısa sürede en hızlı yatırım yapan ülkelerden biri. Katarlıların Türkiye'de şu anda 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var." diye konuştu.

Katar'ın Türkiye'deki yatırımları 20 milyar doları buldu!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer yaptığı açıklamada yabancı yatırım hacmi bakımından Katar'ın Türkiye'de tarım, turizm, bankacılık ve emlak alanlarındaki yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu söyledi.

Türk yapı sektörü Project Qatar Fuarı’nda boy gösterecek!

Son yıllarda müteahhitlik sektörünün en canlı piyasalarından biri haline gelen Katar pazarına büyük önem veren Türk Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu, Doha’da düzenlenecek olan Project Qatar Fuarı’na katılacak.

İzmir otogar metrosunu Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

İzmir için kent içi hızlı raylı sistem projeleri hayaldi. İzmirli, metroyla 2000 yılında tanıştı. Bugün, kent içinde hizmet veren raylı sistem hattı 200 kilometreye yaklaştı.

Doha'da Türk Fashion Center AVM açıldı!

Katar Doha'daki Türk Fashion Center alışveriş merkezi (AVM) açıldı. AVM'de kadın, erkek, çocuk giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar kategorilerine ait 12 Türk markası bulunuyor...

Türk ve Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı!

Doha’nın şehir merkezindeki en yeni kongre ve fuar merkezi Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirilen 2. Expo Turkey by Qatar'a 112 Türk firması katıldı. 

2. Expo Turkey by Qatar'a 112 Türk firma katıldı!

2. Expo Turkey by Qatar, Katar'ın başkenti Doha'da başladı. 19 Ocak'ta sona erecek olan fuarın açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani katıldı..

Expo Turkey by Qatar Fuarı 2018 kapılarını açtı!

Expo Turkey by Qatar'ın 2'ncisi bugün kapılarını açtı. 19 Ocak 2018 tarihine kadar Katar’ın başkenti Doha’da, Doha Exhibition and Convention Center’da devam edecek fuara 150 Türk firması katıldı..

Katar’a 2.5 milyar dolarlık Türk OSB’si!

Katar, 2.5 milyar dolarlık OSB kurmaya karar verdi. Doha'da kurulacak olan OSB'nin Türkiye tarafından yapılması istendi.

Türk şirketleri Expo Turkey By Qatar'da şov yaptı!

Katar'ın başkenti Doha'da bu yıl ilki düzenlenen Expo Turkey By Qatar 2017 Fuarı'nda Türkiye ve Katar işbirliği güç kazandı. Mediacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.

doha metrosunu türklermi yapacak Haberi

doha metrosunu türklermi yapacak


2022 Dünya Kupası'na hazırlanan Katar'daki en büyük metro ihalesini STFA ve Yapı Merkezi'nin aralarında bulunduğu konsorsiyum kazandı. Bu Türk şirketlerin yurtdışında kazandığı en yüksek bedelli proje.


Türk müteahhitlerden bir rekor daha... Yapı Merkezi ve STFA'nın içinde bulunduğu ortak girişim grubu, Katar Doha Metrosu kapsamında en büyük hat olan 'Gold Line' ihalesini kazanarak, Türk şirketlerinin yurtdışında aldığı en büyük bedelli projeye imza attı. Söz konusu ihale, 2022 Dünya Kupası’na hazırlık olarak yapılan yatırımlar arasında, 4.4 milyar dolarlık bedelle Katar’da bu amaçla yapılan en büyük proje unvanına sahip. Doha Metrosu ihalesine 700 firma ilgi gösterirken, bunlardan 290 firmanın oluşturduğu 70 ortak girişim grubu yeterlilik dosyası sunmuştu.   


ÇOĞUNLUK TÜRK ŞİRKETLERDE 


Ortak girişim grubunda Türk şirketler yüzde 40'la en yüksek paya sahip. İhaleyi kazanan ALYSJ...