05 / 05 / 2024

Dokuz Eylül Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı

Dokuz Eylül Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın büyük heyecana sahne olan finalinin ardından ödüller 8 Mayıs’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi, birinci oldu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İnciraltı'nda gayrimenkul satacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,  İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. 

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

İstanbul'da Eylül 2021'de 28 bin konut satıldı!

Türkiye'de 2021'in ilk dokuz ayında 949 bin, Eylül'de 147 bin konut satıldı. İstanbul'da ise bu rakamlar Eylül'de 28 bin, 2021'in dokuz ayında ise 179 bin olarak kaydedildi. Peki İstanbul'da konut satışında hangi ilçe lider oldu?

İzmir büyük depreme hazır mı?

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’in olası depreme hazırlıklı olmadığına dikkat çekti.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin uygulamalı bilimler yüksekokulu Tınaztepe'ye mi taşınacak?

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Seferihisar'da bulunan uygulamalı bilimler yüksekokulunun Tınaztepe'ye taşınacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden İzmir depremi raporu!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim saat 14.51'de yaşanan 115 hayatını kaybetmesine sebep olan depremle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'ince (DAUM) rapor hazırlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'ne fakülte müjdesı!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin açılış törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Diş Hekimliği Fakültesi'nin de kurulduğunun müjdesini verdi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi GSF binası yıkılacak!

Türkiye’nin ilk ve en büyüğü olan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuarı yerleşkesinin boşaltılması ve yıkılması kararlaştırıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası kültür mirası oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescillendi.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonuçlandı!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın büyük heyecana sahne olan finalinin ardından ödüller 8 Mayıs’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi, birinci oldu. 

200 yılı öncesi yapılar risk taşıyor!

Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Düzgün binaların depreme dayanıklılığı üzerinde çalışmalar yaptı. 

Bazı alanlar Dokuz Eylül teknoloji geliştirme bölgesi oldu!

Bazı alanlar Dokuz Eylül teknoloji geliştirme bölgesi olarak tespit edilidi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu açılıyor!

Uzun süredir beklenen Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu 2016-2017 öğretim yılında kapılarını açıyor. Yeni öğrenim yılının başlaması sebebiyle açılışı yapılacak olan yüksekokulda 61 öğrenci öğrenim görecek.

Dokuz Eylül Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Haberi

Dokuz Eylül Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı

51 üniversiteden 76 takımın başvurduğu Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda birinci  Dokuz Eylül Üniversitesi oldu. 

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması, 8 Mayıs’ta düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Yarışma DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) tarafından dördüncü kez düzenlendi.

Türkiye’de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla yapılan yarışmaya 51 üniversiteden 76 başvuru geldi. 

Finale kalan takımlara ait bina modelleri, 7 Mayıs’ta İstanbul Osmanlı Arşivleri Kağıthane Binası’nda yapılan finalde depremi simüle eden sarsma masasında teste tabi tutuldu.

Deprem testinden yıkılmadan geçen maketler, ekonomik puanlama ve estetik puanlama kriterlerine de tabi tutuldu. Yarışmada birincilik ödülünü, fayda-maliyet hesabı sonucunda en yüksek toplam yıllık kazancı elde eden takım olmayı başaran Dokuz Eylül  Üniversitesi Terebra takımı kazandı. Ödül plaketini DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat...