06 / 05 / 2024

dolar artışı özelleştirme ihaleleri

dolar artışı özelleştirme ihaleleri

Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 20'yi aşması özelleştirme ihalelerini de vurdu. Özelleştirmelerin daha önce ihale ve devir işlemleri 6 ay içinde tamamlanıyordu.

Tekin Bingöl'den özelleştirme tepkisi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2002'ye kadar geçen 16 senede toplam 8 milyar dolar tutarlı özelleştirme işlemi gerçekleştirildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, konuya tepki gösterdi.

14 yılda 60,9 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2003-2017 yılları arasında özelleştirme programı kapsamında, söz konusu dönemler arasında yapılan özelleştirmelerin satış ve devir tutarının 60 milyar 9 milyon dolar olduğunu belirtti.

Dolardaki artış özelleştirme ihalelerini nasıl etkiledi?

Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 20'yi aşması özelleştirme ihalelerini de vurdu. Özelleştirmelerin daha önce ihale ve devir işlemleri 6 ay içinde tamamlanıyordu.

2005 yılında Özelleştirme İdaresi Hilton Oteli satışa çıkarmış!

2005 yılında Özelleştirme İdaresi, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli olan Hilton Otel'i satışa çıkarmış. İdare, Harbiye'de 62 bin 337 metrekare alanda kurulan otelin satışından 330 milyon dolar gelir bekliyormuş.

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı!

Altınkum bölgesinde ilçenin can damarı olan 'Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı. Öngörülen ve beklenen çalışmaları esnafla el ele omuz omuza devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi bugün!

Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait, Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılıyor...

dolar artışı özelleştirme ihaleleri Haberi

dolar artışı özelleştirme ihaleleri

Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 20'yi aşması özelleştirme ihalelerini de vurdu. Özelleştirmelerin daha önce ihale ve devir işlemleri 6 ay içinde tamamlanıyordu. Ancak 1 yıl önce ihale edilen Milli Piyango ve Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı da dahil 4 milyar dolara yakın özelleştirmenin devir sözleşmesi bir türlü imzalanmadı. 


Nisan ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na ağır eleştirilerinin ardından 2,7 liraya fırlayan, son günlerde de ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım sinyali ve artan terör olaylarının etkisiyle 2,8 lirayı gören dolar en büyük darbeyi özelleştirme ihalelerine vurdu. TL'nin yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 20'yi aştı. Geçtiğimiz haftayı 2,77 lira seviyelerinde kapatan dolardaki rekor yükseliş bütçeye önemli katkılar sağlayan özelleştirmelere de olumsuz yansıdı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın...