04 / 10 / 2024

Dolar ve altın çok mu kazandırdı

Dolar ve altın çok mu kazandırdı

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Dolar ve altın çok mu kazandırdı?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin dolar ve altın ile ilgili yazısı...

Hangi yatırım aracı kazandırdı! Bu hafta döviz ve altın kazandırdı, borsa kaybettirdi...

Bu hafta yatırım araçlarından gram altın ve ABD Doları yüzde 2'den fazla değer kazanırken, Euro'daki artış yüzde 0,89'da kaldı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ise yüzde 1,57 değer kaybettiği belirtildi.

Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Borsa kaybettirdi, döviz ve altın kazandırdı!

Bu hafta yatırım araçlarından hangilerinin kazandırdığı ve kaybettirdiği belli oldu. Buna göre, Borsa İstanbul bu hafta yüzde 0,86 değer kaybederken, gram altın, Euro ve ABD Doları değer kazandığı belirtildi.

Kira sözleşmelerinde kira bedeli dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Kira sözleşmesi, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşme olarak biliniyor. Peki kira sözleşmelerinde kira ücreti dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Hangi yatırım aracı kazandırdı, hangisi kaybettirdi? Bu hafta borsa kazandırdı, döviz ve altın kaybettirdi...

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama olarak yüzde 0,83 değer kazanırken, altının gram fiyatı yüzde 0,27, avro/Türk Lirası ve dolar/Türk Lirası yüzde 0,05 değer kaybetti.

Merkez bankaları dolar yerine altın biriktirecekler...

Son verilere göre gelişmiş ekonomilerin merkez bankaları, altının küresel rezervlerdeki payının önümüzdeki senelerde yükseliceğine ve ABD dolarının ise payının azalacağı da öngörülmektedir.

Ons altın 2 bin 319 dolar oldu! Altın fiyatları düşüyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın bugün kaç TL?

Altının ons fiyatı bugün  yüzde 0,16 düşüşle 2 bin 319 dolar oldu. Altın alıp satmak isteyenler Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?  Gram altın, çeyrek altın, tam altın kaç TL? 17 Haziran 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları.

Bu hafta elinde altını, doları olan mı; hissesi ve fonu olan mı daha çok kazandı? İşte en çok değerlenen yatırım...

Bu haftanın kazandıranları borsa ve altın oldu. İşte yatırımcıların merakla beklediği o son dakika rakamları...

Dolar mı, altın mı, borsa mı, Euro mu? Yatırımcılar dikkat! Bu hafta hangi yatırım aracı ne kazandırdı? 

Haftalık olarak bakıldığında pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan yatırım araçlarının performansında çeşitli değişimler yaşandı. Peki dolar mı, altın mı, borsa mı, Euro mu kazandırdı? 

Eylül 2021'de İstanbul'da konut metrekare fiyatı 15 gram altına denkti! Şu an 22,4 gram altın oldu!

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Yatırımcılar ve ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. Peki konut fiyatları dolar ve altın bazında ne durumda? 

Ünlü ekonomist açıkladı! Dolar kuru ne zaman patlar? Bu tarihten sonra altın ve dolarla borçlanmayın!

​​​​​​​Merkez Bankası’nın politika faiziyle ilgili kararının ardından, dolarda yükseliş sürerken, altının gramı yatay seyrediyor. Yükseliş için seçim sonrası beklenirken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan farklı bir açıklama geldi. İşte Şatıroğlu’nun dolar ve altın için verdiği tarih…

Dolar mı, altın mı, borsa mı? Bakın bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırmış! 

Altın, dolar ve borsa yatırımcıları bu hafta hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor. Bakın bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırmış...

İslam Memiş bu haftayı işaret etti! Elinde dolar ve altın olanlara seslendi! Uyanın...

Altın ve dolar piyasası bu haftaki kritik gelişmelere odaklandı. Bu hafta Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. İslam Memiş, yatırımcıları uyararak, ''uyanın'' diyerek seslendi.

Emekli ikramiyesiyle 2018'de 5.20 gram altın alınıyordu, bugün 1,5 gram alınabiliyor! İkramiyeler de eridi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyesinin yüzde 50 artış ile 3 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından emekli ikramiyelerini yıllara göre, dolar ve altın ile karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dolar ve altın çok mu kazandırdı Haberi

Dolar ve altın çok mu kazandırdı

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "Dolar ve altın çok mu kazandırdı?" başlıklı yazıyı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin dolar ve altın ile ilgili yazısı...

1) İnsanlar neye yatırım yaparsa onun fanatiği haline geliyor. Yatırım yaptığı enstrümanın kutsal olduğunu düşünüyor:) Gerçekleri görmüyor. Görmek istemiyor.

2) İnsanlar dolara hücum ederken "Doları boş verin. Altın alın. Altının ons fiyatları düşüktü. Prim vaat ediyor" dedik. Ons fiyatı 1.100-1.200 dolar bandındaydı. O dönem sözümüzü dinleyenler dolar yatırımcılarına göre yüzde 30-40 daha fazla kazandılar.

3) Altının onsu 1.500 doları zorlamaya başladığında "Bu saatten sonra riskli. Borsaya yönelin" dedik. Altın son 6 ayda yüzde 20 kazandırmadı. Borsadaki altın hisseleri yüzde 40'a varan oranda prim yaptı.

4) Altının tersi çok terstir. Şakası olmaz. 2011'deki dolar bazlı...