06 / 05 / 2024

doların kiraya etkisi

doların kiraya etkisi

Tüketiciler Derneği Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak "Döviz bazında sözleşmesi olan kiracılar, kira uyarlama davaları açmaya başlayacak. Yani dolardaki bu artış önümüzdeki günlerde kira uyarlama davalarını artıracak" dedi.

Doların hakimiyeti bitiyor mu? O isimden buz kestiren açıklama! 1 doları bile olan hemen baksın! 

Bridgewater Associates’in kurucusu olan Ray Dalio, son dakika dolar tahmini ile resmen deprem etkisi yarattı. Doların hakimiyeti bitiyor mu? O isimden buz kestiren açıklama! 1 doları bile olan hemen baksın!

Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını resmen açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından ekim ayı piyasa anketi açıklandı. Ankette dolar ve enflasyon beklentisi artarken, faiz beklentisi düştü. Merkez Bankası yıl sonunda doların ne kadar olacağını resmen açıkladı.

Tüm bildiğiniz senaryoları unutun! Doların zirve yapacağı asıl tarih belli oldu! İşte o gün kıyamet kopacak

Ekonomik durgunluk döneminde doların  güvenli liman olmaya devam edeceğini söyleyen Citigroup stratejistleri, dolarda kıyametin kopacağı tarihi açıkladı. Tüm bildiğiniz senaryoları unutun.

Doların 2 gün sonra göreceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!

Doların geleceği rakam en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Analistler peş peşe açıkladı. Dolar 2 gün sonra bu kadar olacak! Hemen bakın, pişman olmayın! Peki, dolar 2 gün ne kadar olacak? İşte yanıtı...

Selçuk Geçer doların 40 TL olacağı tarihi açıkladı!

Selçuk Geçer, doların 40 TL'ye kadar yükseleceğini savunarak döviz kuru yatırımcılarıyla tarih paylaştı.

Selçuk Geçer, doların 30 lira olacağı tarihi açıkladı: Benden duyun!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar tahminleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Doların 21 TL olmasına dair tarih veren Geçer, "İzleyin" diyerek yatırımcıları uyardı.

Doların gücü altını yendi! Altın düşüyor! Altın yatırımcıları hemen bakın neler oluyor...

Altın jeopolitik risklerin yatırımcıların güvenini olumsuz etkiledi. Doların güçlenmesi ile altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Altın yatırımcıları dikkat...

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

Altın ve dolar fiyatıları üzerinde etkili olması beklenen ABD tarım dışı istihdam verileri belli oldu. İşte ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

Doların yıl sonu göreceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Son 3 ay kaldı, acele etseniz iyi olur!

Dolar hakkında soru işaretlerini gidermek isteyen analistler, flaş bir açıklama yaptı! Doların sene sonunda göreceği rakam açıklandı! İşte doların yıl sonunu kapatacağı o rakam…

Doların krallığı buraya kadarmış! Dolar düşüyor! Sakın kaçırmayın...

Dolar endeksi 110 seviyelerine kadar düşerken dolar/TL kuru da değer kaybetmeye başladı. Dolar bugün güne düşüşle başladı ve doların krallığı buraya kadarmış dedirtti. İşte son dakika dolar/TL kuru 5 Ekim 2022.

Doların 19 lira olacağı tarih! Analistler art arda açıkladı! Bir nefes kadar yakın, koşun hemen bakın!

Doların 19'u ne zaman göreceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Analistler ise 19 liranın dolara bir nefes kadar yakın olduğunu belirtti. Şansınız varken hemen bakın, sonra üzülmeyin! Peki, dolar ne zaman 19 lira olacak? İşte o tarih...

Dolar kahini Selçuk Geçer, doların 30 TL olacağı tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar tahminleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Doların 21 TL olmasına dair tarih veren Geçer, "İzleyin" diyerek yatırımcıları 30 TL için uyardı.

Doların gevşemesi altına nefes aldırdı! Öyle bir açıklama geldi ki... Altın yatırımcıları bu habere çok sevinecek 

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde yükselişe geçti. bugün doların gevşemesi altın fiyatlarının nefes almasını sağladı. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın bugün değer kazandı.

doların kiraya etkisi Haberi

doların kiraya etkisi

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, doların, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 28 artışla 2,25 lirayı görmesinin, dövizle konut ya da iş yeri kiralayanları zor durumda bıraktığını ve bu yükselişin "kira uyarlama davaları"nı artıracağını iddia etti. 


Gayrimenkul uzmanı da olan Kolçak,  geçen yıl ocak ayında 1,75 lira civarında seyreden dolar kurunun, bu hafta başındaki artışla 2,25 liraya ulaştığını söyledi.


Dolardaki yükseliş trendinin, enflasyonun çok üzerinde gerçekleştiğini dile getiren Kolçak, "Dolar geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 28 artışla 2,25 lirayı gördü. Yüzde 28'lik yükselme sonucu ortaya çıkan bu durum, dövizle konut ya da iş yeri kiralayanları zor durumda bıraktı. Döviz bazında sözleşmesi olan kiracılar, kira uyarlama davaları açmaya başlayacak. Yani dolardaki bu artış önümüzdeki günlerde kira...