30 / 04 / 2024

Dolmabahçe Sarayı Kültür Hediyelik Eşya Binası

Dolmabahçe Sarayı Kültür Hediyelik Eşya Binası

1856'da Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı'na "hediyelik eşya mağazası" yapılacak. "Kültür Hediyelik Eşya Binası" için 11 Temmuz'da ihaleye çıkılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı iki ilde 86 personel alacak! Açık kadrolar peş peşe paylaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında 86 adet personel alacağını duyurdu. İstihdam edilecek personellerin hangi kadrolara alınacağını da paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, son başvuru tarihinin 28 Ağustos olduğunu aktardı.

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları ne zaman erişime açıklanacak?

Milyonlarca adayın ter döktüğü KPSS maratonu başladı. Sınava giren adaylar, KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları ne zaman erişime açıklanacak? diye sorguluyor. İşte detaylar...

2023 KPSS başvuru ücreti belli oldu! KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ücreti peş peşe açıklandı!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru ücretleri belli oldu. Peki, KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi ücretleri ne kadar oldu?

Kültür Üniversitesi Bahçeşehir'de 2 arsa satıyor! 176.6 milyon TL'ye! 

Kültür Üniversitesi, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir Mahallesi'nde yer alan 2 arsayı toplam 176 milyon 613 bin 224 TL'ye satıyor. 

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi  Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çelik tarafından açıldı. 

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Kayseri Melikgazi'de hayata geçirilen Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi 13 Kasım'da açılacak...

Tekirdağ Saray Kültür Merkezi ne zaman açılacak?

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Kültür Merkezi'ni 2020 yılı sonunda hizmete açacak.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na bedelsiz arazi tahsisi mi yapıldı?

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, yönetiminde olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite yapılması için 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği arsaya ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı.

Infinity Eğitim Kültür ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Infinity Eğitim Kültür ve Turizm Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulrahman A.S Alnusayyan tarafından kuruldu.

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

Arnavutköy Bolluca ve Boğazköy’e kültür merkezi müjdesi!

Arnavutköy Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Bolluca ve Boğazköy’e Kadın Kültür Merkezi açılacağını söyled.

Dolmabahçe Sarayı Kültür Hediyelik Eşya Binası Haberi

Dolmabahçe Sarayı Kültür Hediyelik Eşya Binası

Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan 1856'da yaptırılan Dolmabahçe Sarayı'na "hediyelik eşya mağazası" inşa edilecek. TBMM, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 10 Kasım 1938'de vefat ettiği saraya "Kültür Hediyelik Eşya Binası" için 11 Temmuz 2017 tarihinde ihaleye çıkacak.


Boğaz manzaralı mağaza, 161 yıllık Dolmabahçe Sarayı'nın ziyaretçi çıkış aksı üzerinde bulunacak. Hediyelik eşya satış mağazasının büyüklüğü 73,5 metrekare olacak. İhale şartnamesinde zeminde ya şanabüecek sorunlarla ilgili de düzenleme...