24 / 07 / 2024

dolomit kireci

dolomit kireci

Taş ve tuğla gibi yapı taşlarını bağlayıcı özelliğine sahip kireç nedir, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Philips 5000 Series DST5020/30 buharlı ütü kaç TL? 13 Şubat 2023 fiyat listesi... 

Philips 5000 series buharlı ütü, 2400 Watt gücü, çizilmelere karşı dayanıklı rahat kayan tabanı, damlama önleyici sistemi ve ergonomik tutma sapıyla konforlu bir ütüleme deneyimi yaşatır. Peki, Philips buharlı ütü kireci nasıl temizler, musluk suyu konur mu? İşte cevabı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Dolomit Ocağı fabrikasını gezecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla, Hüsamlar Köyü'ne Dolomit Ocağı ve Kırma Eleme Tesisini gezecek...

dolomit kireci Haberi

dolomit kireci

Kireç nedir?

Kireç, kalsiyum karbonatın yani kireçtaşının 900 C derecenin üzerinde pişirilmesi ile meydana gelen bağlayıcı niteliğe sahip bir maddedir. Kire. 1690 C derecede uçmaya başlıyor. 2572 C derecede ergir ve 2850 C derecede ise kaynıyor. Bu maddeye sönmemiş kireç deniyor. 


Bu kireç, su katılarak söndürülüyor ve böylece sönmüş kireç elde ediliyor. 500 kilogram sönmemiş kireç, 1 metreküp kireç hamuru veriyor. Kireç kuru ya da yaş söndürme yöntemleri ile söndürülüyor.


Kuru söndürme sonucunda kireç toz haline gelip, torbalara konulup satılıyor.


Yaş söndürmede, kireç bolca sulandıktan sonra su içine atılıyor. Bu yolla elde edilen kireç macun kıvamına geliyor. Bu kireç, kaymak kireç olarak tanımlanıyor.


Kireçler özellikleri bakımından ikiye ayrılıyor:

* Beyaz kireç, dolomit kireci gibi havada sertleşen kireçler;

* Su kireci, yüksek hidrolitik kireç gibi havada ve...