15 / 05 / 2024

Domaniç haberleşme kulesi ne zaman restore edilecek

Domaniç haberleşme kulesi ne zaman restore edilecek

Domaniç-Tavşanlı karayolunun 4. kilometresindeki Berçin köyünde telgraf haberleşmesine geçilinceye kadar işlevini yerine getiren haberleşme ve gözetleme kulesi restore edilecek.

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Ulaştırma ve Haberleşme Şurası 6-7-8 Ekim 2021'de düzenlenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası, 6-7-8 Ekim 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yerleşkesi'nde düzenlenecek." diye konuştu.

Hasan Akgün'den Büyükçekmece TV Kulesi açıklaması!

Büyükçekmece TV Kulesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan destek beklediklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu kuleyi hem Türk turizmine hem de Türk haberleşme ve yayın sistemine sokmak milli görevimizdir” dedi.

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi Eylül'de açılıyor!

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin Eylül'de açılacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “İstanbul’un hem haberleşme altyapısı gelişecek hem de görüntü kirliliği bitecek'' dedi.

Dema Enerji Haberleşme İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dema Enerji Haberleşme İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 800 bin TL sermaye bedeli ile Egemen Karabulut tarafından kuruldu. 

Çamlıca Kulesi'nin yüzde 75'i tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaat anlamında fiziki ilerlemesinin şu anda yüzde 75 seviyelerinde olduğunu belirtti. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda atama!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararlar gereğince, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda atama ve görevden almalar yapıldı..

Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi 20 Nisan'da!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Çeşme Alaçatı civarında hem özel jetleri ağırlayabileceğimiz hem eğitim uçuşlarını ayarlayabileceğimiz ve charter seferlere hizmet verecek bir havalimanı yapacağız. İhale sürecini başlattık" dedi.

Ankara Kulesi görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Dikmen’e inşa edilecek Ankara Kulesi’yle görüntü kirliliği ortadan kalkacak. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona doğru!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında incelemeler yaptı. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi bu yıl açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin bu sene içinde bitirilip hizmete açılacağını söyledi. 

Domaniç haberleşme kulesi ne zaman restore edilecek Haberi

Domaniç haberleşme kulesi ne zaman restore edilecek

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Zekeriya Çetin, Osmanlı döneminden kalan tarihi haberleşme ve gözetleme kulesinde definecilere karşı gönüllü bekçilik yapıyor. Domaniç-Tavşanlı karayolunun 4. kilometresindeki Berçin köyünde telgraf haberleşmesine geçilinceye kadar işlevini yerine getiren haberleşme ve gözetleme kulesi, taş ve ahşap mimarisiyle tarihe şahitlik ediyor. Giriş kapısının yerden yüksek olması, gizli bölmeleri ve yer altı tünelleriyle dikkati çeken tarihi kule, ziyaretçilerden de ilgi görüyor. Tarihi haberleşme ve gözetleme kulesinde doğup büyüyen 66 yaşındaki Zekeriya Çetin,  62 yaşındaki eşi Hidayet Çetin ile haberleşme kulesini definecilerden koruduklarını söyledi. Çetin, doğumundan 8 yaşına kadar kulede yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Çocukluğumun bir kısmı bu binada geçti. Bina eskiyince binanın etrafına başka evler yaptık. Üç katlı binanın en alt katını biz ambar olarak kullanıyorduk....