25 / 07 / 2024

donatı alanları nelerdir

donatı alanları nelerdir

İmar planı kararı ile kamu kullanımına ayrılan yol, yeşil alan, okul, karakol, ibadet yeri, sağlık tesisi gibi alanlar olan donatı alanı nedir? Donatı alanları nasıl belirlenir? İşte yanıtı...

Sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

Konut projelerinde sosyal donatı talebi artıyor!

Orta-üst ve yüksek gelir grubundaki kişiler, bir yandan zamanla yarışıp, diğer yandan iş stresinden arınma ve sosyalleşme ihtiyacını ev ortamında gidermek isteyince, konut projelerindeki sosyal donatı alanlarının önemi oldukça arttı. 

Gayrimenkulcüler, gereksiz donatı alanlarını projelerden çıkarıyor!

Konut alıcıları, ihtiyaçlarını karşılayacak evleri almayı tercih ediyorlar.  Bu bağlamda gayrimenkulcüler, gereksiz donatı alanlarını projelerden çıkarıyorlar.

Konut projelerinde kullanışsız donatılara son!

Konutta artık kullanışsız sosyal donatı alanlarına daha az yer verilecek. 2018 yılı itibariyle sade ve kullanışlı konutlar yapılacak. 

Emsal harici alanlar nelerdir 2017?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak yönetmeliğe göre emsal harici alanlar nelerdir?

Yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar!

Yeni imar yönetmeliği kapsamında emsal alanları yeniden şekillendiriliyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar nelerdir?

Sosyal donatı alanları konut satışlarını hızlandırıyor!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, yaptığı açıklamada sosyal donatıların konut satışlarını hızlandırdığını belirtti.

Konut projelerinde otel konforunda sosyal donatı alanları!

Konut firmaları birbirleriyle yarışır hale geldi. Firmalar, otel konforunda sosyal donatı alanları yapıyor. Deso İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Demir, konuyla ilgili açıklama yaptı.

TOKİ Zeytinburnu'nda sosyal donatı alanlarını yenileyecek!

Zeytinburnu Belediyesi, Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa Mahalleleri’ni kapsayan projede sadece ilan edilecek sosyal donatı alanlarını kapsayacağı belirtildi. Evi yıkılacak olanlara, öncelikle TOKİ’den ev edinme ya da kamulaştırma bedelini alma teklifi sunulacak.

Kocaeli Başiskele'de okullara yeni sosyal alanlar yapılıyor!

Kocaeli Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın eğitime olan hizmetleri devam ediyor. Okulların spor altyapılarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında sosyal donatı alanları inşa ediliyor.

İzmir'deki askeri alanlar lunapark mı olacak?

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, "Bu bölgeler yeşil ve sosyal donatı alanları olarak kullanılabilir. Hatta çocuklara dönük bir proje geliştirerek lunapark ve oyun alanları yapılabilir" dedi.

Bursa Doğanbey TOKİ'de sosyal donatı alanları otopark oldu!

Bursa Doğanbey TOKİ'de vatandaş isyan etmiş durumda TOKİ arazisine bırakılan yabancı araçlar alanı otoparka çevirirken, sosyal donatı alanlarının da otopark haline getirilmesi durumu işin içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerleri ise ortak kullanım alanları oluyor. Peki, apartmanda ortak kullanım alanları nelerdir?

donatı alanları nelerdir Haberi

donatı alanları nelerdir

Donatı alanı nedir?

Donatı alanı, İmar planı kararı ile kamu kullanımına ayrılan yol, yeşil alan, okul, karakol, ibadet yeri, sağlık tesisi gibi alanlar olarak tanımlanıyor.


Bir diğer ifade ile sosyal donatı alanları, imar planlarında umumi kullanıma ayrılmış olan düzenleme ortaklık payı (DOP) ve kamulaştırma ortaklık payından (KOP) oluşturulan alanların tümüne verilen genel addır.


Bu alanın içeriği DOP'tan oluşan yol, meydan, otopark, teknik altyapı alanları, milli eğitime bağlı ilk ve orta öğretim alanları, park, oyun alanı, yeşil alan, çocuk bahçesi, ibadet alanı, karakol, terminal, pazar yeri, mezbaha, hal, toplu taşıma yeri ve KOP'tan oluşan sağlık tesisi, sosyal kültürel tesis alanı, belediye hizmet alanı, resmi tesis alanı, kreş vb. dir.


Kentsel ve Bölgesel Donatı Alanı:

Kent ve bölge ölçeğinde hizmet veren eğitim (ilk, orta ve yükseköğretim...