29 / 04 / 2024

dönüşüme katılmayan arsa sahiplerinin inşaat hakkı düşürüldü

dönüşüme katılmayan arsa sahiplerinin inşaat hakkı düşürüldü

Fikirtepe'de dönüşüme katılan arsa sahiplerine 3-4 emsal oranında inşaat hakkı tanınırken uzlaşmaya yanaşmayan arsa sahiplerine verilen emsal inşaat hakkı 0,45'e düşürüldü...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Tuzla Birlik Sitesi'nde duran kentsel dönüşüme site sakinlerinden tepki!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Birlik Sitesi'ndeki hak sahipleri, 4 yıldır inşaatı yapılmayan kentsel dönüşüme tepki gösterdi.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için,5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi inceledi. İşte 5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi...

Tepar Tekstil Arnavutköy'deki arsasını 4 dönüme çıkarttı!

Tepar Tekstil’in patronları Sultan Tepe ve Hasan Tepe, 7 yıl önce Hadımköy’deki fabrikaya bitişik 3 dönümlük arsa satın aldı. Arsa için 3 kişi ile arsa ortağı olundu ve arsa 4 dönüme çıkarıldı.

İzmir Basmane kentsel dönüşüme girecek mi?

İzmir Kültürpark'ın bitişiğinde, Basmane Meydanı'na cepheli 35 bin metrekarelik arsa İzmir'in en değerli parseli olarak biliniyor. Bu inşaat yapıldıktan sonra, tarihi Basmane semtinin de kentsel dönüşüme gireceği konuşuluyor.

Bursa'da 50 bin bina kentsel dönüşüme girecek!

Arap turistin ilgisi ve Körfez Köprüsü ile potansiyeli artan Bursa'da 50 bin bina dönüşüme girecek. İstanbullu müteahhitlerin Bursa'ya ilgisi artıyor.

NND Yapı Kadıköy'de kentsel dönüşüme imza atıyor!

Kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden Kadıköy’deki büyük projelere imza atan NND Yapı, projelerini söz verdiği tarihlerde tamamlayıp teslim ederek, kentsel dönüşüme hız katıyor.

Dorukşah İnşaat kentsel dönüşüme devam ediyor!

Dorukşah İnşaat’tan kentsel dönüşüme devam ediyor. Bakanlık tarafından verilen Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi’ne 2014 yılından bu yana sahip olan firmanın Türkiye’nin 81 ilinde riskli yapı tespiti yapabilme yetkisi bulunuyor.

İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Derbazlar, " İstanbul'da merkezi lokasyon denilecek Nişantaşı, Taksim, Beşiktaş gibi yerlerde kentsel dönüşüme çok ihtiyaç var." dedi.

Yeşil GYO Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüme giriyor!

Cityscape Turkey 2016 Fuarı'nda yerini alan Yeşil GYO son ve 4. etabı ile ön plana çıkıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Yeşil GYO Gaziosmanpaşa bölgesinde dönüşüme başlayacak.

dönüşüme katılmayan arsa sahiplerinin inşaat hakkı düşürüldü Haberi

dönüşüme katılmayan arsa sahiplerinin inşaat hakkı düşürüldü
Fikirtepe'de uzlaşmaya yanaşmayan arsa sahiplerine verilen emsal inşaat hakkı 0,45'e düşürüldü. Yapılacak inşaatın yüzde 55'ini ise kendisine almayı teklif eden müteahhitler, anlaşmaya yanaşmayan bir parsel sahibi nedeniyle projeleri askıya aldı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan yeni düzenlemeye göre dönüşüme katılan arsa sahiplerine 3-4 emsal oranında inşaat hakkı tanınırken uzlaşmaya yanaşmayan arsa sahiplerine 0,45 emsal inşaat hakkı verilmesi...