02 / 05 / 2024

DowAksa

DowAksa

7 Ağustos depremi sonrası çevreye yaydığı kanserojen kimyasal ve 2 yıl önceki yangın ile gündeme gelen Aksa Akrilik şimdi de, Dow Aksa mahkeme kararıyla gündemde.

Akkök Holding'in acı günü! Osman Taş vefat etti!

Akkök Holding A.Ş. İcra Kurulu Üyesi, Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü, DowAksa Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Taş'ın babası Osman Taş hayatını kaybetti. Akkök Holding taziye ilanı yayınladı.

Karbon elyaflı bina depreme daha dayanıklı!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dowaksa firması tarafından bina onarım ve güçlendirmelerinde karbon elyaf kullanımına yönelik yürütülen proje başarıyla tamamlandı..

DowAksa yeni ürününü yapay depremle test etti!

Türkiye’nin ilk ve tek karbon elyaf üreticisi DowAksa karbon elyaf takviyeli polimer (CFRP) teknolojisini kullanarak güçlendirilmiş bir binanın olası bir depremde nasıl ayakta kaldığını test etti.

DowAksa Haberi

DowAksa

17 Ağustos depremi sonrası çevreye yaydığı kanserojen kimyasal ve 2 yıl önceki yangın ile gündeme gelen Aksa Akrilik şimdi de mahkeme kararı ile gündemde. Bursa İdare Mahkemesi Aksa Akrilik A.Ş. ile aynı kompleks içinde kalan Dow Aksa için alınan ÇED raporunu iptal etti.


SAĞLIK KORUMA BANDI YETERSİZ


Yalova Platformu’nun Bursa 3. İdare Mahkemesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açtığı dava dilekçesinde şu iddialarda bulunulmuştu:


*Proje alanı imar planlarında kısmen tarımsal niteliği korunacak alan. ÇED raporunda, AKSA Akrilik ile aynı kompleks içinde kalan, kapasite artışına gidilecek karbon elyaf üretim tesisi için zorunlu olmasına rağmen sağlık koruma bandı önerilmemiş. 


*1988’de sadece akrilik elyaf üreten, bu güne göre çok daha düsük kapasitede ACN depolayan ve üretim yapan fabrika için sağlık koruma bandı mesafesi tanklar esas alınarak...