27 / 05 / 2024

Drenaj

Drenaj

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen ve Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında yer alan yapı işleri nelerdir? Yanıtı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde...

Şehir planlamasında 'suya duyarlı kent' önerisi!

Doç. Dr. Yelda Aydın Türk, "Sürdürülebilir drenaj sistemleri dedikleri birtakım kavramlar öne çıkmaya başladı. Bu ülkeler bununla ilgili bazı politikalar oluşturdular ve başarılı projeler hazırladılar. Örneğin, Amerika'da bazı yerlerde yeşil altyapı sistemleri kuruldu" dedi...

Karaköy İnşaat Elektrik Hırdavat Drenaj Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaköy İnşaat Elektrik Hırdavat Drenaj Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kıvanç tarafından kuruldu.

Ordu Stadı'nın yüzde 90'ı tamam!

Ordu Stadı'nda inşaat çalışmaları şu an yüzde 90 oranında tamamlandı. Ordu Büyükşehir Başkanı Yılmaz, "Statta çim serilmeden önce ısıtma sistemi, sulama sistemi, kumlama, drenaj ve havalandırma gibi çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalarda da sona gelindi" dedi. 

Balıklıgöl'ün altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi içerisindeki altyapı, drenaj ve su tahliye kanallarını yenilemek için çalışma başlattı.

Antalya'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Antalya’da yağmur suyu drenaj kanalının yapılan yeni yatırımla 80 kilometreden 130 kilometreye çıkarılacağı bildirildi.

Erzurum Yeni Oto Pazarı'nın inşaatı başladı!

Erzurum Yeni Oto Pazarı ve Mahrukatçılar Sitesi’nin inşaatı başladı. Yeni Oto Pazarı ve Mahrukatçılar Sitesi’nin yerinin dolgu ve drenaj çalışmasının nisan ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Antalya Serik Kız Deresi’nde ikinci etap başladı!

Büyükşehir Belediyesi’nin yağmur suyu sorununu çözmek ve Serik’e yeni bir prestij cadde kazandırmak amacıyla başlattığı ‘Kız Deresi Projesi’nin ikinci etap çalışmaları başladı. Proje kapsamında yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.

Antalya'nın altyapısına 104 milyon liralık yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddeleri güzergahında başlattığı yağmur suyu drenaj çalışmalarının yüzde 65’lik kısmı tamamlandı.

Antalya Şarampol Caddesi'nde ilk etapta sona gelindi!

Büyükşehir Belediyesi’nin, “Efsane Geri Dönüyor” sloganıyla başlattığı Şarampol Caddesi Projesi’nde ilk etap çalışmalarında sona yaklaşıldı. Caddede yağmur suyu drenajı ve tünel geçiş yan yol yapımı da tüm hızıyla devam ediyor

Antalya Kızıltoprak ve Yenigün’de su baskınları tarih olacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak ve Yenigün mahallelerinde 10 bin metre uzunluğunda drenaj hattı döşeyerek, bölgenin yağmursuyu sorununu çözdü.

Antalya'ya 26 milyon liralık dev kanal!

Meltem Mahallesi’ndeki yağmur suyu drenaj çalışmalarını inceleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir nehrin su taşıma kapasitesine sahip dev kanalların içinden arazi aracıyla geçti.

ACO, Rio 2016 Olimpiyatları’nda drenaj çözümleri sağladı!

ACO, Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları için stadyum ve şehir altyapısında profesyonel drenaj sistemleri sağladı.

Aşkabat Uluslararası Havaalanı'nda şilte gabion ve geotekstil kullanıldı!

Türkmenistan’ın hızla artan yerli ve yabancı yolcu trafiğine cevap verebilmek için mevcut havaalanı tesislerinin yerine inşa edilen Aşkabat Uluslararası Havaalanı’nın drenaj kanallarında çok özel bir proje gerçekleştirildi.

Drenaj Haberi

Drenaj

Yapı işleri nelerdir?

İnşa ve mühendislik çalışmaları olarak da ifade edilen yapı işleri kapsamına giren işler, Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliğinde sıralanıyor.


Listede yer almayan benzer işlerin bu Yönetmelik kapsamına girip girmeyeceğine karar vermeye ve bu listeye eklemeler yapmaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkili oluyor.


Yönetmeliğe göre "Yapı işleri nelerdir?" sorusunun yanıtına şu şekilde yer veriliyor;


Yapı işleri..

1- Kazı

2- Hafriyat

3- İnşa

4- Prefabrike elemanların montajı ve sökümü

5- Değiştirme veya donatma

6- Tadilatlar

7- Yenileme

8- Tamir

9- Sökme

10- Yıkım

11- Restorasyon

12- Bakım, boyama ve temizleme

13- Drenaj




Işıl Seren...