05 / 05 / 2024

DTMnin yerine otel ne zaman inşa edilecek

DTMnin yerine otel ne zaman inşa edilecek

Trabzon'da yerine 5 yıldızlı otel yapılacak olan Dünya Ticaret Merkezi'nin (DTM) yıkımı için 6 ay önce inceleme yapıldı ama hala yıkım gerçekleşmedi. Yıkımın ruhsatlandırmada problem olduğu gerekçesiyle geciktiği ortaya çıktı.

Bursa'nın ünlü alışveriş merkezi Atış Yapı'nın oldu!

Bursa’nın ünlü alışveriş merkezleri arasında yer alan CarrefourSa, Bainbrech Anonim Şirketi tarafından Atış Yapı’ya devredildi. Devredilen bu dev arazi, içinde CarrefourSa Alışveriş Merkezi’nin de yer aldığı toplamda 100 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. AVM'nin yerine otel ve rezidans yapılması

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Uyanık müteahhitler otel yerine rezidans inşa ediyor!

Çeşme'de bazı inşaat firmaları, otel yapmak için ruhsat alıyor ve otel yerine rezidanslar yapıyor. Havuzlu rezidanslar, yüksek fiyatlarla satılıyor. Birçoğu yazlık olarak kullanılan rezidanslar, Çeşme turizmini de olumsuz etkiliyor...

Gençoğlu Grubu’ndan Fındıklı’ya 100 milyon dolarlık yeni otel!

Kapalıçarşı'dan çıkan Gençoğlu Grubu, kuyumculuk ve AVM yatırımlarından sonra şimdi de otel yatırımıyla adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Grup, 40 milyon dolara satın aldığı İstanbul Fındıklı’daki binayı yıkıp yerine otel inşa edecek...

Rize'ye yeni 5 yıldızlı otel geliyor!

Rize'de 2016 yılında yıkılan Dedeman Otel'in yerine yapılan yeni otel binasının inşaatı hızla devam ediyor. 5 yıldızlı otelin 2019 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Gümüşhane'deki otel inşaatına tepki!

Gümüşhane'nin Süleymaniye Mahallesi'nde tarihi hanın yerine yapılan otel inşaatı vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Manisa Beyaz Fil binası AVM oluyor!

Manisa’nın göbeğinde yer alan, tarihi Beyaz Fil binası AVM oluyor. 30 milyon 450 bin TL’ye satılan binanın yerine otel, rezidans ve AVM yapılması planlanıyor.  

Bolu'daki Kaşmir Otel yıkıldı!

Bolu İzzet Baysal Caddesi üzerinde 20 yıldır Kaşmir Otel olarak hizmet veren bina tamamen yıkıldı. Yıkılan binanın yerine yeniden bir bina yapılacağı öğrenildi.

Bursa Büyük Otel yıkılacak!

Uludağ'daki Büyük Otel, otel kayak sezonunun sonunda yıkılacak. Yerine 2 katlı 2 bin araçlık kapalı otopark, üzerine de futbol sahası ile basketbol tesisi yapılacak.

Levent Uşkay İzmir'deki arsasına otel yerine zeytin sıkım tesisi kurdu!

İzmirli İşadamı vergi rekortmenleri arasında yer alan Levent Uşkay, Çeşme Ayasaranda'ya konut ya da otel yerine yeşil yatırım yaptı, 100 dönümlük alana 4 bin zeytin ağacı dikti, bir de zeytin sıkım tesisi kurdu.

Gümüşhane Gümüş Otel yeniden kiralanacak!

Gümüşhane İl Genel Meclisi, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Gümüş Otel'in yerine yap-işlet-devret modeli yada TOKİ kanalıyla çok amaçlı, turizm, eğitim ve kültür amaçlı proje yapılmasını kararlaştırdı.

Doğuş Grubu'ndan Maslak'a yeni otel!

Doğuş Grubu'nun Maslak'taki Bankalar Caddesi'ndeki gökdeleninin yıkımı tamamlanmak üzere. Grup yıkımı süren gökdelenin yerine yeni bir otel inşa etmeyi planlıyor. Otelin 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Rize Dedeman Oteli'nin yerine modern bir otel yapılacak!

Kapısına kilit vurulan Rize Dedeman Oteli'nin yıkılması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre Cengiz İnşaat, kısa bir süre sonra eski oteli yıkarak Rize'ye ve bölgeye yakışan çok daha modern yıldızlı bir otel inşa edecek.

DTMnin yerine otel ne zaman inşa edilecek Haberi

DTMnin yerine otel ne zaman inşa edilecek

Trabzon'da yerine 5 yıldızlı otel yapılacak olan Dünya Ticaret Merkezi'nin (DTM) yıkımı için 6 ay önce inceleme yapıldı ama hala yıkım gerçekleşmedi. Yıkımın ruhsatlandırmada problem olduğu gerekçesiyle geciktiği ortaya çıktı. Ruhsatın Ağustos ayına yetiştirileceği öğrenildi. 


2013 yılının Kasım ayında protokolü imzalanan Trabzon'un Yomra İlçesi Kaşüstü Beldesi'ndeki Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkılarak yerine yaptırılacak olan beş yıldızlı otel ve kongre merkezi için ilk somut adım 6 ay önce atılmıştı. 


Yatırımı yapacak olan Liva İnşaat, Turizm ve Otelcilik Ltd. Şti sahibi Dubaili işadamı Necdet Kerem dün yıkım işleri için anlaştığı Ankara'da faaliyet gösteren Çomoğlu Mühendislik şirketinden M.Akif Çomoğlu ile birlikte geldiği Trabzon'da DTM inşaat binasında incelemelerde bulunmuştu. 


RUHSAT AĞUSTOSTA ÇIKACAK 


Yıkımın başlaması beklenirken 6 aydır hiçbir somut gelişmenin yaşanmaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Yıkım işlemlerinin gecikmesine...